MANAGERUL RASNOVEANU: POATE LA COMUNICARE MAI AM DE LUCRU, AICI ORICINE SE POATE IMBUNATATI

Managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Delia Rasnoveanu, considera ca unele dintre problemele care sunt reclamate periodic in presa si pe retele de socializare, in legatura cu unitatea pe care o conduce, apar ca urmare a faptului ca inca nu s-a pus la punct partea de management la nivel de sectii si ca sefii de sectii isi vad doar “bucatica” lor, nu vad imaginea de ansamblu, care inseamna conducerea intregului spital. Ea a declarat astazi ca in ceea ce o priveste, in cei circa doi ani de cand a preluat conducerea Spitalului Judetean a rezolvat o parte din aceste probleme, insa nu avea cum sa le rezolve pe toate.

In orice caz, dr. Rasnoveanu sustine ca este gata “sa se dea deoparte”, daca vine altcineva care este dispus sa preia functia de manager si sa continue ce a inceput ea: “Daca se doreste sa vina altcineva pe aceasta functie, care poate sa continue ceea ce am pornit, nu e nicio problema sa ma dau deoparte. Eu raman atata vreme cat am un mandat, incerc sa rezolv ce am promis cand m-am inscris si am luat concursul. Am inceput sa rezolv o parte din probleme. Nu sunt toate, n-am cum sa le rezolv pe toate, este imposibil”.

Intrebata daca se simte sabotata din interior, asa cum a sugerat in mai multe randuri presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, managerul a comentat: “Nu pot sa spun e vorba de sabotaj. Problema este ca inca nu s-a inteles – si asta incerc sa rezolv – partea de management la nivel mai mic, la nivel micro. Pentru ca managementul la nivel de spital inseamna absolut tot, sectii medicale, nemedicale, sectii de suport, iar in managementul la nivel de sectie, de multe ori, seful de sectie vede numai bucatica lui. Ori la nivel de spital, in momentul in care tragi o linie si faci cheltuielile, pe langa cheltuielile sectiei respective sunt cheltuielile sectiilor de suport, care ajuta acea sectie”.

Pe de alta parte, Delia Rasnoveanu admite ca este posibil sa existe loc de mai bine si in ceea ce o priveste, pe partea de comunicare, avand in vedere ca uneori, ceea ce declara ea public si ceea ce se intampla in realitate in spital sunt doua lucruri diferite: “Poate la comunicare mai am de lucru, aici oricine se poate imbunatati, nu e nicio problema”.