Managerul Spitalului Județean Brăila, despre comportamentul lipsit de bun simț al unor cadre medicale: „În multe secții se întâmplă asta. În urma pandemiei toți doctorii au devenit dumnezei. S-au învățat să lucreze cu foarte puțini pacienți, cu același salariu”
„Nu doar la Pediatrie există situații în care personalul medical are un comportament sub limita decenței; în multe secții se întâmplă la fel, pentru că comportamentul variază de la om la om. Există persoane care se poartă foarte frumos cu pacienții și există persoane exact la polul opus” – este răspunsul dat astăzi de managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, când a fost informată de presă că există foarte multe nemulțumiri ale unor brăileni care au ajuns cu copiii la Secția Pediatrie, unde comportamentul personalului medical este sub orice critică. De asemenea, Râșnoveanu a fost informată că mulți părinți din Brăila merg cu cei mici la spitalul din Galați, fiindcă nu găsesc aici ajutorul pe care-l caută.
În contextul în care nici ziariștii, nici brăilenii nu au nevoie de confirmări legate de comportamentul deplasat al unora dintre cadrele medicale din Spitalul Județean Brăila, ci de soluții, am întrebat-o pe Delia Râșnonveanu ce se poate face pentru a se rezolva problemele din acest punct de vedere. Aceasta ne-a răspuns că nu se poate face mare lucru, atât timp cât pacienții nemulțumiți nu depun reclamații scrise, ci se plâng doar pe rețelele de socializare sau între cunoscuți. Managerul a mai spus că în ultimii ani au fost doar circa 10 reclamații, care au intrat în Consiliul de etică, iar acestea s-au finalizat cu avertismente sau sancțiuni prin reducerea salariului pe o perioada determinată.
Dr. Râșnoveanu a explicat că în calitate de manager, poate discuta cu personalul medical despre necesitatea ca acesta să aibă un comportament politicos, poate asigura consiliere și îi poate trimite pe angajați la cursuri de comunicare: „Cu o parte am discutat, cu o parte nu, am încercat să-i lămuresc, numai că legislația la momentul ăsta nu-mi permite foarte multe; doar să vorbesc cu ei”.
Aceasta a mai afirmat că mulți dintre medicii din Spitalul Județean Brăila au un comportament sub orice critică față de pacienți pentru că „se cred dumnezei” și continuat: „În urma pandemiei toți doctorii au devenit dumnezei. S-au învățat să lucreze cu foarte puțini pacienți, cu același salariu, indiferent că au avut sau n-au avut pacienți și atunci practic munca lor lasă de dorit”.
Comments
Laurentiu
14/07/2022
Ce obrãznicie pe Râșnoveanca. Spune cã doctorii sunt puturosi, dar uitã cã ea le permite asta. Pãi cine le dã voie doctorilor sa rupã usa la 12 la pranz? Nu ea? Stie sa jigneasca personalul medical, dar uitã cã cã dânsa aprobã tot ce se întampa acolo. Mai mult decat atat, cum poti sa generalizezi aiurea, cand stii bine ca sunt sectii precum ATI, UPU, care muncesc pe capete, pânã la epuizare, în timp ce restul doctorilor pleaca la 12 acasa. Nu i-ar fi rusine…
Maria
14/07/2022
Masuri se pot lua, nu e nevoie de reclamatii scrise. Ar tb sa fac reclamație când vad cadre medicale ieșind din spital în strada, la magazin, cu aceeași încălțăminte pe care o folosesc în spital? Ne mai întrebam de ce venim cu una și plecam cu alta boala? Pot fi văzuți în fiecare zi inclusiv de cei care ar trebui și ar putea lua masuri.