Managerul Spitalului Județean Brăila, Didi Crintea, declară că demisionează din funcție fiindcă știe că „uneori trebuie să pierzi un rol ca să rămâi cu onoarea”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, Didi Crintea, anunță pe o rețea de socializare că a decis să demisioneze din funcția amintită, în urma incidentului legat de refuzul unei donații de paturi moderne și de modul în care a fost tratat Codin Maticiuc, cel care a oferit aceste paturi.

„Uneori, chiar și cu cele mai bune intenții, se pot întâmpla lucruri care rănesc, care lasă urme, care dezamăgesc. Și deși poate nu ești direct vinovat, simți că responsabilitatea îți aparține. Pentru că ai fost acolo. Pentru că ai condus. Pentru că tăcerea sau întârzierea unei reacții poate cântări cât un refuz.

În urma ultimelor evenimente legate de comunicarea deficitară cu Fundația Metropolis și reacțiile generate în spațiul public, am ales să îmi dau demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Este un gest de respect față de cetățenii acestui oraș, față de partenerii care ne-au întins o mână și, mai ales, față de încrederea care mi-a fost oferită în toți acești ani.

Nu mi-a fost ușor. Pentru că am pus suflet în tot ce am făcut. Pentru că, în spatele acestei funcții, a fost un om care a muncit, a suferit, a stat nopți nedormite pentru binele pacienților și al cadrelor medicale. Dar funcțiile trec. Oamenii, faptele și integritatea rămân. Iar eu cred că un lider adevărat știe când e momentul să plece cu fruntea sus.

Plec cu conștiința că las în urmă proiecte duse la capăt, sute de pacienți ajutați și o echipă care va continua să lupte pentru un spital mai bun.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acești ani: colegi, colaboratori, pacienți și brăileni care m-au susținut sincer. Le mulțumesc și celor care au criticat cu bună credință, pentru că m-au ajutat să fiu mai atentă, mai lucidă, mai umană.

Dincolo de orice, voi rămâne mereu un OM al acestui oraș. Și un om credincios, care știe că uneori, trebuie să pierzi un rol ca să rămâi cu onoarea”, a scris Crintea.

Amintim că Maticiuc, care a fost implicat în ultimii ani în acțiuni de susținere a spitalelor publice, a lucrat la acest proiect împreună cu Fundația Metropolis și a contactat Spitalul Județean Brăila, pentru a oferi gratuit câteva zeci de paturi moderne. I s-a răspuns de către o persoană de la secretariat că spitalul nu are nevoie de astfel paturi și că dacă vrea să facă donații, să transmită o adresă în scris în care să precizeze ce gen de donație dorește să facă.

Ulterior, managerul Crintea a făcut un comentariu la postarea amintită, în care susținea că Maticiuc avea un număr de telefon pe care-l folosea vechea conducere, dar pe care ea nu-l folosește și că atunci acesta a discutat cu cineva de la secretariat și a fost refuzat, ea n-a fost informată despre această discuție.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns