MANGIUREA: DA, SUNT BRAILENI CARORA NU LE PERCEPEM TAXA PE APA DE PLOAIE. DA, RETEAUA PENTRU APE MENAJERE PREIA SI APA PLUVIALA

Directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea, recunoaste ca sunt cetateni din municipiu carora compania sa nu le factureaza taxa pentru apa de ploaie. Mangiurea a admis ca este vorba despre persoane ale caror gospodarii sunt racordate la o extindere a retelei de canalizare construita cu finantare europeana si care, teoretic, este destinata strict apelor menajere, motiv pentru care beneficiarii nu pot fi pusi la plata si pentru apele pluviale.

Intrebat daca este vorba despre circa 3.000 de persoane aflate in aceasta situatie, asa cum au spus consilierii liberali, Mangiurea a declarat pentru MD Press ca nu stie exact cate sunt, dar se va informa si ne va comunica. Am vrut sa vedem cat ii va lua directorului Mangiurea (PSD) sa se informeze si sa ne informeze si am asteptat; azi s-au implinit 13 zile de la momentul discutiei noastre si inca n-am primit niciun raspuns concret, asa incat am decis sa nu mai asteptam si sa publicam articolul.

Directorul CUP Dunarea a mai admis cu jumatate de gura ca prin conductele ce apartin retelei destinate strict apelor menajere este preluata si transportata si apa pluviala. De asemenea, acesta a admis tot cu jumatate de gura ca apa pluviala care este transportata catre Statia de epurare trece si prin zone in care sunt conducte construite pe bani europeni, care nu ar trebui sa transporte decat apele menajere.

Intrebat daca i se pare in regula acest lucru, Mangiurea a ridicat din umeri.