MANGIUREA EVITA SA CALIFICE CA „ILEGAL” CE AU FACUT ANGAJATII CUP IN CALCULUL TAXEI PE APA DE PLOAIE

Dupa cum v-am informat, primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), dar si presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), au evitat sa califice drept “ilegal” faptul ca in ultimii 5 ani, CUP Dunarea a folosit in paralel pentru calculul taxei pe apa de ploaie doua formule diferite, desi numai una era valabila.

Astazi a fost randul directorului general al CUP Dunarea Braila, Silviu Mangiurea (PSD) sa faca joc de glezne, incercand sa evite un raspuns clar la intrebarea: “Era legal sau nu ce au facut angajatii CUP?”.

Prima oara cand i-am pus aceasta intrebare, Mangiurea a ramas cateva clipe pe ganduri, dupa care a raspuns: “Mie imi pare rau ca s-a ajuns la chestia asta, pentru ca daca domnul respectiv (Mihail Stafida – n.r.) venea in audienta la mine, eu sunt sigur ca gaseam o solutie”.

L-am intrebat pe directorul general al CUP daca timp de 5 ani de zile, angajatii companiei nu au putut sa contacteze in niciun fel clientii care nu declarasera suprafetele construite si cele neconstruite, pentru ca sa se poata aplica noua formula de calcul pentru taxa pe apa de ploaie. Acesta ne-a spus: “In principiu, de aceea am avut si o discutie exact pe chestia asta, am avut si o discutie cu dumnealor si asta le-am reprosat si eu si asta a fost si unul din motivele vizavi de care am luat o masura aferenta sefului de serviciu comercial, domnul Dragan.

Am solicitat din nou directorului general CUP Dunarea sa ne spuna daca este legal sa folosesti in paralel doua formule de calcul diferite pentru taxa pe apa de ploaie, cand una nu mai era valabila din 2013. Acesta a dat-o iar cotita: “In principiu, atata timp cat compania nu a avut posibilitatea sa aplice ultima formula… s-au gandit… ca i-am intrebat si eu, aceeasi intrebare le-am pus-o si eu: <<De ce ati facut asta?>>. Mi-au spus <<Noi il asteptam pe domnul respectiv sa vina sa se prezinte la noi vizavi de neconcordanta platii si sa ne compensam, pentru ca era un rationament, au zis <<Domnule, noi nu am avut datele si atunci am aplicat vechea formula>>”.

L-am intrebat din nou pe Mangiurea daca era legal sa aplice vechea formula, care nu mai era valabila din 2013, iar acesta a continuat in acelasi stil: “Eu v-am spus care a fost rationamentul lor”.

La insistentele noastre pe aceeasi tema, directorul general CUP a raspuns: “Atata timp cat exista o formula, trebuia sa o aplic. N-au avut posibilitatea sa o aplice si atunci au facut ce-au facut”

“Deci era legal ce-au facut?”

“Deci eu v-am spus ce-au facut”

“Pai eu va intreb: din punctul dvs de vedere, era legal ce-au facut?”

“In rationamentul lor au spus ca e legal…”

“Si era legal?”

“Dupa mine, eu as fi incercat sa intru in contact cu persoana respectiva si sa remediem problema”.