MANGIUREA: NU ESTE PRESIUNE IN RETEA PENTRU CA PLATITORII IN SISTEM PAUSAL LASA APA SA CURGA 24 DE ORE DIN 24, IN CURTE

Directorul general la Companiei de Utilitati Publice (CUP) “Dunarea”, Silviu Mangiurea, a fost informat astazi de catre consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) ca “atat in judet, cat si in municipiu, multi dintre consumatori se confrunta cu o mare problema: nu au presiune la apa, in retea”. Nechita l-a intrebat pe Mangiurea de ce se intampla acest lucru si ce masuri se iau, pentru ca oamenii sa poata beneficia de un serviciu de calitate, in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila.

Directorul CUP a explicat ca pe interiorul unor bransamente s-a depus calamina, care s-a pietrificat, lucru care afecteaza presiunea apei care circula prin acele conducte. In plus, spune Silviu Mangiurea, exista si o alta explicatie: “In aceasta iarna, intr-adevar, recunosc ca au fost puncte unde presiunea a fost mai scazuta, tocmai datorita fenomenului acelor persoane care sunt platitori la pausal si lasa sa curga 24 de ore din 24 apa, in curte. Atunci automat se reduce si presiunea”.

Acesta a dat asigurari ca in urma modernizarii si reabilitarii sistemului de alimentare cu apa, astfel de probleme vor fi tot mai rare.