MANGIUREA: “SE MENTIN PROCENTELE COMUNICATE ANTERIOR, PRIVIND FACTURILE ERONATE LA TAXA PE APA DE PLOAIE”. ASTA INSEAMNA MII DE FACTURI ERONATE?

Directorul general al CUP Dunarea Braila, Silviu Mangiurea (PSD), sustine ca subordonatii sai inca nu au terminat de verificat facturile tuturor clientilor companiei pe ultimii 3 ani, pentru a descoperi care dintre acestea sunt eronate si care nu. Intrebat care este rezultatul verificarilor de pana acum, Mangiurea a declarat pentru MD Press ca nu vrea sa dea detalii pana nu se termina toate verificarile, insa ne poate spune ca in linii mari, “se pastreaza procentele comunicate anterior”.

Singurele date comunicate anterior pe aceasta tema sunt cele prezentate la finele lunii martie de primarul Marian Dragomir (PSD), care spunea ca in urma verificarilor facute pana la acea data, angajatii companiei amintite au descoperit ca au emis facturi eronate aferente taxei pe apa de ploaie in cazul a 200 de cetateni. Mai exact, vorbind despre brailenii care au solicitat oficial, prin cerere depusa la CUP, sa li se recalculeze facturile, primarul a anuntat ca au fost 553 astfel de cazuri, iar in urma verificarilor facute, s-a constatat ca 103 clienti au de platit in plus sume intre 1,98 lei si 493 lei (aferente taxei pe apa de ploaie pe ultimii 3 ani), iar 98 de clienti au de recuperat de la CUP sume intre 3,02 lei si 600 lei. Cu alte cuvinte, din 553 de facturi recalculate, s-a dovedit ca 201 erau eronate, respectiv 36,3%.

Daca acesta este procentul la care face referire Mangiurea, avand in vedere ca numai in municipiu sunt 13.831 persoane care platesc taxa pe apa de ploaie, inseamna ca angajatii CUP au calculat gresit facturile la taxa pe apa de ploaie pentru circa 5.000 de braileni din municipiu.

Iar faptul ca atat primarul, cat si Mangiurea refuza sa mai dea detalii privind rezultatele partiale ale verificarilor ne face sa credem ca ceea ce s-a descoperit nu avantajeaza deloc CUP Dunarea.

Amintim ca angajatii CUP au inceput o actiune de verificare a facturilor aferente taxei pe apa de ploaie emise in ultimii 3 ani pentru toti clientii din judet, dupa ce o instanta judecatoreasca a stabilit prin sentinta definitiva ca amintita companie a calculat eronat facturile braileanului Mihail Stafida pe ultimii 3 ani, in ceea ce privesta taxa pe apa de ploaie. De asemenea, instanta a obligat CUP Dunarea sa-i restituie lui Stafida banii incasati abuziv.