Manifestatie pro-Iohannis in fata Palatului Administrativ, dupa anuntarea rezultatului alegerilor

16

Bucurie in randul sustinatorilor noului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, la Braila. Circa 200 de persoane s-au adunat la miezul noptii in fata Palatului Administrativ din municipiu, unde au scandat lozinci pro Iohannis si impotriva PSD-ului.   Manifestantii au iesit in centrul orasului dupa ce s-a anuntat victoria lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale. “Dotati” cu steaguri si pancarte, ei au scandat lozinci precum: “Iohannis presedinte, Braila inainte!”,  “Vrem o tara ca afara!”, “Jos Stancu!”, “Demisia!”. De asemenea, manifestantii au aprins lumanari la monumentul eroilor martiri din Decembrie 1989.

Printre cei care a iesit in strada s-au aflat si lideri politici locali, care si-au exprimat bucuria pentru rezultatul alegerilor.

 “Am iesit ca sa-l sarbatorim pe noul presedinte, ca sa-l sarbatorim pe presedintele Romaniei pentru urmatorii 10 ani,  Klaus Iohannis”, a declarat   Simona  Draghincescu, consilier municipal PDL.

“A fost o campanie grea si va fi instalat in curand un presedinte de care Romania are atata nevoie, un presedinte care sa se aplece asupra problemelor, un presedinte serios, un presedinte normal – asta cred ca ne trebuie in primul rand”, a spus Catalin Boboc, pres. PNL Braila.

“Sarbatorim inceputul schimbarii la Braila si inceputul schimbarii in Romania. E adevarat la Braila am pierdut, dar la nivel national am castigat, si comparat cu primul tur al alegerilor, cred ca am scos un scor mult mai bun si am adus in cosul presedintelui Iohannis mai multe voturi”, a declarat  Alexandru Nazare, pres PDL Braila.

 “Ce sarbatorim? Caderea comunismului la Braila, asta sarbatorim, caderea comunismului  in Romania, pentru ca atatia ani am incercat si ne-am dorit sa vedem o societate libera, in care oamenii sa spuna ceea ce-si doresc, sa faca ceea ce vor cu adevarat”, a afirmat Viorel Botea, pres. PMP Braila, care a asteptat rezultatul alegerilor in sediul PDL, aseara, dupa inchiderea urnelor.