Marcel Ciolacu, evocând „un istoric trăit de el”: „În ultimele ore de mandat al lui Mihai Tudose s-a semnat contractul de la acest pod la care acum cu toții venim în pelerinaj”

„În afară de faptul că podul peste Dunăre de la Brăila este o realizare imensă pentru toți românii, este și o lecție de viață” – este declarația făcută aseară, pe șantierul podului, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD).

Acesta a fost însoțit de Sorin Grindeanu (PSD), vicepremier și ministru al Transporturilor și Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii. Din partea gazdelor au fost prezenți europarlamentarul Mihai Tudose, prefectul Iulian Timofei, senatorul Ion Rotaru, deputații Nicu Niță și Mircea Florin, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, primarul municipiului, Marian Dragomir.

Ciolacu a început prin a spune că acesta este „cel mai  mare pod din România, cea mai mare investiție din Europa din acest moment, al treilea ca și deschidere din UE” și a comentat glumind că „este convins că presa locală s-a săturat de politicienii care vin «în pelerinaj» la pod”.

Acesta este motivul pentru care președintele Camerei Deputaților a preferat să vorbească despre modul în care a pornit totul, amintind de momentul semnării contractului pentru realizarea podului, la Ministerul Transportului, în ultima zi și care brăileanul Mihai Tudose a fost premier al României, iar Ciolacu a fost vicepremier: „În acea zi am fost chemați de conducerea superioară de partid, înfierați proletar, am înțeles mesajul atât eu, cât și colegul Mihai Tudose, am plecat la Guvern ca să ne luăm pozele copiilor și ficusul (din birouri – n.r) și în drum spre Guvern, fără să știe nimeni, am făcut o deviere aranjată cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la Ministerul Transporturilor, unde în ultimele ore de mandat al lui Mihai Tudose s-a semnat contractul de la acest pod, la care acum cu toții venim  în pelerinaj». Am vrut să se știe un istoric trăit de mine”.