Marcel Cucu: Lumea, in mediul rural, este prostita! Cine-i prosteste? Sistemul, in totalitatea lui!

Marcel-Cucu

Secretarul general al Partidului Agricultorilor din Romania (PAR), Marcel Cucu, sustine ca in mediul rural, alegatorii sunt usor de manipulat de catre cei aflati la putere sau care au bani multi de impartit in campanie, pentru ca populatia este “prostita”. Mai exact, Marcel Cucu spune ca satenii sunt lipsiti de educatie si in plus, cei mai multi dintre ei s-au invatat sa traiasca din ajutorul social, sa stea la carciuma, sa bea si sa fumeze: “Pana la urma, haideti sa discutam si o alta chestiune: domnule, lumea, in mediul rural, este prostita! Este prostita! Cine-i prosteste? Sistemul, in totalitatea lui! Si educatia si toate cele… Nu vedeti ca sunt probleme mari educationale? Mai ales in zona rurala – sigur, sunt si in zona urbana, dar in zona rurala sunt mari probleme educationale!

Eu va dau un exemplu: vad toamna carute de infractori din astia, umbland la furat pe camp, cu copiii dupa ei, domnule, ii invata de mici sa fure! Copiii nu se duc la scoala si nu exista un mod de a-i obliga pe oameni sa-si duca copiii la scoala. Uite, eu lucrez in agricultura si foarte des am nevoie de forta de munca sezoniera; vin acolo cu copiii. Copiii, in loc sa-i duca la scoala, ii aduc la camp.

Totul incepe cu educatia! Ca sa nu mai spun ce se intampla in timpul unui mandat in comuna, unde oamenii sunt, in general, saraci lipiti. Ajutoarele astea sociale sunt cea mai mare prostie care se poate intampla in tara asta! Sunt foarte multi bani dati sub forma de ajutoare sociale, mii de oameni, in comune, care stau la mana primarului. Omului ii convine, cu 4 milioane (lei vechi – n.r.) pe luna sta acasa, sta la carciuma, cu tigari – asa s-a invatat si asa invata si copiii. Sunt probleme grave de educatie in mediul rural, si nu numai.  Banii astia ar trebui alocati pentru investitii, pentru crearea de locuri de munca, nu sa-i dai bani de pomana unui om care e bun de munca si care ar putea face ceva”.