Marioara Nistor: Braila trebuie sa devina o destinatie, nu un punct de trecere catre alt obiectiv de interes

sefaabandon5

Deputatul UNPR Marioara Nistor saluta depunerea oficiala a dosarului de candidatura a Brailei la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Marioara Nistor precizeaza, intr-o postare facuta astazi pe o retea de socializare, ca dincolo de dorinte si bune intentii, este necesara si elaborarea unei strategii care sa faca din Braila o destinatie turistica, si nu doar un punct de trecere, in drumul turistilor spre un alt obiectiv de interes: <<Sunt incantata ca dosarul de candidatura al municipiului nostru la titlul de “‪Capitala Europeana a Culturii 2021” a fost depus. Personal, consider ca programul Capitala Culturala Europeana ar reprezenta un adevarat sprijin pentru comunitatea noastra, acest titlu putand aduce venituri semnificative, dar si o inscriere a Brailei pe harta turismului cultural european.

Totuși, Braila va trebui sa dezvolte in perioada urmatoare o strategie coerenta in acest sens, care poate duce catre rebranduirea orasului nostru, ceea ce il poate face mai atractiv pentru turisti, care il vor percepe ca pe o destinatie si nu ca pe un punct de trecere catre un alt obiectiv de interes.

Este necesar ca fiecare dintre noi sa sprijine aceasta candidatura si sa punem bazele unei colaborari constructive pentru viitorul Brailei, in asa fel incat sa obtinem pentru locuitorii orasului nostru titlul de Capitala europeana a culturii. De asemenea, atunci cand vorbim despre Braila – Capitala Europeana a Culturii trebuie sa intelegem ca a investi in ‪cultura nu inseamna sa ne limitam la a finanta o serie de evenimente culturale si atat.

Proiectul “Braila- Capitala Europeana a Culturii″ are nevoie de sprijin real si reprezentare la nivelul institutiilor europene. Prin acest proiect imi doresc sa demonstram ca Braila este un oras european si de viitor>>.