MARIOARA NISTOR: CE SE INTAMPLA CU SISTEMUL MEDICAL LA ORA ACTUALA ESTE UN ATAC LA ADRESA SANATATII ROMANILOR

Deputatul PMP de Braila Marioara Nistor este indignata de faptul ca Ministerul Sanatatii a ajuns sa returneze catre Ministerul Finantelor 60 de milioane de euro, din “economii” facute in acest an, in conditiile in care banii respectivi puteau fi folositi in spitale. Dupa s-a aflat ca printre fondurile returnate sunt si cele care erau folosite pentru salarizarea personalului, Nistor incepe sa creada ca sindicalistii din  domeniu aveau dreptate, cand spuneau ca sunt bani pentru majorarea salariilor din domeniu, insa nu se doreste acest lucru: “Ministerul Sanatatii a intrat intr-o zona din care se pare ca nu mai are vreo iesire. Avem parte numai de scandaluri, dar nicio solutie. Noile dezvaluiri care vin din zona sanatatii privind sumele neutilizate de catre minister si returnate arata gravele probleme de management.

Ce se intampla cu sistemul medical la ora actuala poate fi definit ca fiind un atac la adresa sanatatii romanilor. Traim intr-o perioada fara precedent in Romania, in care un ministru sta nepasator si nu actioneaza pentru a veni in sprijinul pacientilor si al medicilor.

Banii pe care ii returneaza ministerul puteau fi folositi pentru pacienti, pentru achizitia de medicamente. Mai mult, avand in vedere protestele din sanatate, se dovedeste ca sindicalistii au avut dreptate atunci cand au spus ca sunt bani in minister pentru a regla salarizarea.

Este o situatie greu de explicat si greu de inteles cea de la ministerul Sanatatii. Premierul ar trebui sa trimita un control tocmai la acest minister pentru a vedea ce se intampla acolo, deoarece Ministerul Sanatatii a iesit in evidenta doar prin scandaluri”.