Marioara Nistor: UNPR propune Programul “Primul loc de munca” pentru tinerii braileni

P1130624

Candidatul UNPR la Primaria Brailei, Marioara Nistor, a anuntat astazi un nou program pe care partidul sau il propune la nivel national, cu aplicabilitate, insa, si in judetul nostru. Marioara Nistor precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca este vorba despre programul “Primul loc de munca”, destinat tinerilor: “UNPR Braila isi propune sa implementeze pe plan local un proiect de lege pe care partidul nostru l-a trecut deja in Senat si care prevede facilitarea accesului la primul loc de munca, pentru tinerii fara experienta profesionala. Prin acest proiect ne propunem sa reducem somajul in randul tinerilor, sa stimulam cererea fortei de munca in vederea angajarii tinerilor, sa asiguram tranzitia rapida de la scoala la piata muncii si sa combatem efectele sociale negative ale inactivitatii tinerilor.

Astfel, proiectul nostru prevede stimularea angajatorilor, astfel incat acestia sa considere oportun, inclusiv din punct de vedere economic, sa angajeze tineri. Proiectul nostru prevede ca angajatorii care angajeaza tineri intre 16 – 35 de ani, cu norma intreaga, primesc lunar, pentru fiecare tanar incadrat in primul loc de munca, o suma egala cu valoarea salariului de baza minim brut pe tara. In plus, angajatorii sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pe o perioada de 18 luni.

Angajatorii beneficiaza de aceste facilitati doar in conditiile in care mentin raporturile de munca cu tinerii angajati cel putin 36 de luni de la data incheierii lor. Daca angajatorii decid sa incheie contractele de munca mai repede de aceasta perioada, sunt obligati sa restituie, in totalitate, catre agentiile pentru ocuparea fortei de munca, sumele incasate pentru fiecare tanar. In plus, acestia nu vor mai beneficia niciodata de masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca.

Analizele expertilor fiscali de la UNPR au demonstrat ca finantarea primului loc de munca se poate face fie de la bugetul asigurarilor pentru somaj, fie din fonduri europene.

UNPR Braila sustine dezvoltarea orasului si militeaza pentru crearea locurilor de munca pe plan local. Primele beneficii sunt cele economice, insa in timp acestea vor fi dublate de faptul ca brailenii vor prefera sa ramana in orasul lor, alaturi de familie, si nu vor pleca in alte orase sau chiar alte tari, pentru a-si gasi un loc de munca”.