Marți, 13 – ISU Brăila marchează Ziua informării preventive

Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a raliat inițiativei derulate la nivel european privind organizarea “Zilei Informării Preventive” în zilele de marți, 13, ale fiecărei luni din an. Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniți ghinionul”, activitățile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conștientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice diverselor tipuri de situații de urgență.

În acest context, marți, 13 iunie, începând cu ora 10.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila va organiza puncte de informare preventivă în zona parcării dintre centrele comerciale Jumbo și Brico Depot și centrul comercial Lidl – Vidin din municipiul Brăila, zona centrală a orașelor Ianca și Făurei.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și cei ai Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților vor prezenta celor prezenți tehnica de intervenție, tipurile de riscuri prezente la nivelul comunității, a regulilor și măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum și a modului de comportare înainte, pe timpul și după producerea acestora.

Vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situații de urgență, măsuri de prevenire a acestora și reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situații.

În mediul rural va fi implicată și componenta de prevenire a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din fiecare unitate administrativ-teritorială, cu precădere în zonele unde au fost identifiacte familii sau comunități vulnerabile în cazul producerii unor situații de urgență și care nu au acces la mesajele difuzate în mediul on-line.