MARTI, 13 – ZIUA INFORMARII PREVENTIVE

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-a raliat unei initiative derulate la nivel european, astfel ca in zilele de marti, 13, ale fiecarei luni din an, organizeaza in municipiul Bucuresti si in judetele tarii “Ziua informarii Preventive”. Derulate in colaborare cu E-On Romania, sub sloganul “Preveniti ghinionul”, activitatile informativ-educative ce vor avea loc urmaresc constientizarea cetatenilor asupra pericolelor la care se pot expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

Astfel, marti, 13 noiembrie, incepand cu ora 10:00, la nivelul municipiului Braila vor fi organizate puncte de informare preventiva in centrele comerciale Winmarket, Carrefour,  Jysk (ambele din str. Ramnicu Sarat), Kaufland (Cartier Viziru) si Practiker. Vor fi distribuite materiale de informare preventiva cu tipurile de risc generatoare de situatii de urgenta, masuri de prevenire a acestora si reguli de comportare in momentul producerii unor astfel de situatii.

La sediul ISU Braila, in intervalul ora 10:30 – 12:30, va fi organizata „Ziua Portilor Deschise”,  iar specialistii Inspectiei de Prevenire si cei ai Serviciului de Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor vor prezenta participantilor tehnica de interventie, tipurile de riscuri prezente la nivelul comunitatii, regulile si masurile adoptate in situatii de urgenta, precum si modul de comportare inainte, in timpul si dupa producerea acestora.