„Material, imaterial” – A doua expoziție personală de pictură a artistului Dennis Teodorescu

Duminică, 2 octombrie, la ora 17, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați) va avea loc  vernisajul celei de-a doua expoziții personale de pictură a artistului Dennis Teodorescu.

„Lumea fizică se definește prin materialitate și formă, prin atingere. Materialul are substanță, pe când imaterialul aparține metafizicului, aparține unei realități a visării și gândirii. Expoziția aduce laolaltă trăiri, sentimente, istorii închipuite și experiențe personale, transpuse în expresii vizuale codate, arhivate. Produse ale contemplației sau ale percepției, imaginile rezultate devin mărturii ale preocupării artistului pentru profunzimile ființei umane. Dincolo de aspectul descriptiv al acestor imagini, compozițiile artistice prezintă o dimensiune psihologică, ce devine cheie de lectură pentru lucrări.

Dennis Teodorescu (n. 1975, Brăila) este absolvent de arte vizuale, precum și de psihologie, domeniu în care, de altfel, profesează. După o perioadă îndelungată de aparentă absență pe plan artistic, de la terminarea Liceului de Arte «Hariclea Darclée» Brăila, specializarea sculptură, de câțiva ani preocupările sale au reluat calea artei, omul Dennis reîntregindu-se ca artist, vocație pe care acum o cultivă cu perseverență. Mijlocul preferat de exprimare plastică este pictura”, precizează organizatorii.

Expoziția „Material, imaterial” va putea fi vizitată în perioada 2 – 30 octombrie, de miercuri până duminică, inclusiv.