Medicul Laura Vizireanu a primit titlul de cetatean de onoare al Brailei

cine-este-laura-vizireanu-doctorita-salvata-din-elicopterul-prabusit-in-lacul-din-constanta-136450-1

Consiliul Local Municipal a decis astazi, in unanimitate, sa-i confere medicului Laura Vizireanu, care si-a pierdut viata la datorie, in accidentul de la Siutghiol, titlul de cetatean de onoare al Brailei.

Medicul Laura Vizireanu a fost una dintre cele patru victime ale accidentului de la Siutghiol, unde un elicopter plecat intr-o misiune de salvare s-a prabusit in lac. Ea a fost condusa pe ultimul drum ieri, la Braila, de sute de persoane, rude, prieteni, dar si oameni care n-au cunoscut-o, insa au fost impresionati de accidentul in care a pierit doctorita plecata sa salveze o viata.

Astazi, in cadrul sedintei Consiliul Local Municipal, alesii au decis sa-i aduca si ei un omagiu Laurei Vizireanu, conferindu-i titlul de cetatean de onoare al Brailei. Sedinta a inceput cu un moment de reculegere in memoria celor patru victime ale accidentului de la Siutghiol, dupa care s-a votat in unanimitate propunerea primarului Aurel Simionescu, de conferire a titlului amintit.

“Avand in vedere tragedia care s-a petrecut zilele trecute si tind cont de faptul ca doamna doctor era braileanca, am gandit ca este bine sa incercam sa facem si noi ceva pentru dansa, macar acum – si singurul lucru pe care il mai puteam face a fost acela de a-i acorda titlul de cetatean de onoare al Brailei”, ne-a declarat consilierul municipal Sorin Bosneag (PSD).

“Decizia luata reprezinta un gest de normalitate, un gest de recunoastere a meritelor acestui om, acestui doctor care in intentia de a salva vieti, a pierdut bunul cel mai de pret al sau – chiar viata ei”, ne-a spus consilierul municipal Cristian Pricop (PNL).

“Propunerea de acordare a titlului de cetatean de onoare al Brailei a venit de la domnul primar, ieri, la sedinta cu liderii de grup si noi am fost de acord, pentru ca ni s-a parut normal si firesc sa facem o reparatie morala. Sincer, ne pare rau, dar noi nu putem face mai mult… “, ne-a declarat si consilierul municipal Adrian Traian (PP-DD)

Laura Vizireanu avea doar 39 de ani si a lasat in urma un copil de numai 9 ani.