MEIROSU, CATRE DRAGOMIR: LEGEA VA OBLIGA SA ACORDATI AJUTOARELE LUNARE PENTRU PLATA APEI POTABILE! UNDE E LEGE, NU-I TOCMEALA!

Deputatul brailean Emilia Meirosu (Pro Romania) ii cere primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD), sa puna in aplicare noua legislatie cu privire la acordarea unor ajutoare sociale direct in factura de apa-canal. Meirosu face acest apel dupa ce Dragomir a declarat ca Municipalitatea nu are banii necesari pentru astfel de cheltuieli suplimentare si ca va pune in aplicare acea prevedere a legii abia dupa ce Parlamentul va aproba un alt normativ, prin care i se vor aloca fondurile necesare. De asemenea, edilul sef a spus ca va cere oficial bani de la Ministerul Finantelor, ca sa plateasca ajutoarele sociale respective si ca daca nu i se vor da sumele necesare, o sa vada ce va face.

Emilia Meirosu comenteaza, intr-o postare facuta pe o retea de socializare, ca legea trebuie pusa in aplicare imediat, fara “daca” si “vom mai vedea”: “Domnule primar Marian Dragomir, va rog sa va uitati si in prima parte a legii, care prevede AJUTOARE LUNARE pentru plata apei potabile pentru TOTI cetatenii care au venituri de pana in 1.900 lei pe membru de familie.

Este luna septembrie. Eu va rog sa initiati un proiect de hotarare prin care sa propuneti CLM regulamentul de acordare a subventiei. Aceasta parte a legii nu are niciun <<POATE sa>>… Unde e lege, nu-i tocmeala! Faceti regulamentul si un studiu pentru a putea prevedea sumele in bugetul de anul viitor! Oamenii asteapta! E lege si ea trebuie aplicata! Apa de ploaie e a PNL-ului si poate fi subventionata sau nu, dar subventia la apa potabila a oamenilor care au sub 1900 lei/pers trebuie aplicata – 75 l/zi/pers”.

Amintim ca Legea 241/ 2006, privind Serviciul de alimentare cu apa si canalizare, care a fost modificata recent, prevede, mai nou,  subventionarea, direct in factura lunara de apa-canal, a unei cantitati de apa potabila de 75 l/persoana/zi, precum si suportarea din bugetul public a racordarilor la reteaua de apa-canal pentru o familiile cu venituri reduse. Mai exact, de “ajutoarele lunare” respective urmeaza sa beneficieze familiile si persoanele singure care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara (adica 1.900 lei), pe membru de familie.