MEIROSU: DUPA GRIPA AVIARA, NIMENI NU MAI CREDE IN EPIDEMIA DE PESTA PORCINA. EA EXISTA SI TREBUIE OPRITA!

Deputatul brailean Emilia Meirosu (Pro Romania) acuza lipsa de comunicare a autoritatilor cu populatia, in legatura cu subiectul pestei porcine, in contextul in care in spatiul public se vehiculeaza tot felul de “scenarii” care fac ca oamenii sa nu mai stie ce sa creada.

Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Meirosu scrie: “Oamenii nu mai au incredere in autoritatile statului nici cand e vorba de pesta porcina, siguranta alimentara! E tragic, groaznic pentru noi toti! Dupa gripa aviara, in urma careia au iesit la iveala tot felul de interese financiare, acum nimeni nu mai crede in epidemie! Pesta porcina exista si ea trebuie oprita!

Uitandu-ma la tv, am vazut un pnl-ist ipocrit care plangea de mila oamenilor (politica ieftina emotionala, nespunand nimic despre neincrederea sadita in timp, incepand cu guvernarea pdl – gripa aviara). Schimb postul. Imagini din comuna Unirea, cu gospodarii care refuza procedurile. Nimeni pe langa ei, sa le explice. Apare primarul care construieste scenarii. Oamenii il sustin. Apoi apare prefectul care da termene.

Stimata conducere a DSV Braila, fiti in monitorizare alaturi de fiecare echipa, monitorizati, consiliati oamenii, explicati-le fenomenul si, mai ales, fiti corecti in acordarea despagubirilor. Atentie la ce spun oamenii, cu unele incadrari in pret pe greutate! Atentie inclusiv la propriii functionari! Lipsa de comunicare, publicarea diferitelor scenarii ce vizeaza interese majore, chiar daca se vor dovedi adevarate, pot duce la raspandirea bolii, si nu la stoparea ei. Vom vedea in urma unor anchete de cand stiau autoritatile, de ce au tacut, daca stiau si nu au facut nimic! Dar, oameni buni, pesta exista!”.