MIHAI DRAGOMIR (PPUSL) – ÎN URMĂTOARELE 3 LUNI SE VOR ÎNCHIDE 3 FABRICI DE CONFECȚII DIN BRĂILA. VOR RĂMÂNE FĂRĂ SLUJBĂ CIRCA 700 DE PERSOANE

„Sunt 3 firme de confecții din municipiul Brăila care vor anunța că se închid în perioada următoare” – o spune președintele organizației municipale PPUSL Brăila, Mihai Dragomir.

Acesta a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că „sunt mari probleme în domeniul confecțiilor – dar nu numai -, din cauza pandemiei de COVID-19. Sunt probleme în mai multe societăți, se vor închide fabrici. Chiar va fi o problemă pentru Brăila, unde industria ușoară reprezenta o forță economică”.

Dragomir a precizat că vor fi afectate cica 700 de persoane (sau mai exact, de familii) de închiderea celor 3 unități de confecții: „Se va întâmpla în următoarele 3 luni. Motivele sunt mai multe și diferă de la societate la societate, dar se leagă foarte mult de COVID, să știți. Comenzile vin din străinătate și cei de acolo nu mai au încredere în sistemul din România, pentru că se tem că își blochează comenzile aici. Cine va da de lucru în România lucrează, la rândul său, pentru alte firme și atunci nu vor să ia comenzile și să le blocheze la noi. De aceea aleg alte piețe, mai sigure. Dacă aduc aici comenzile și în România se închid granițele (din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 raportate de autorități – n.r.), acea marfă rămâne blocată în România, nu o mai pot trimite în străinătate”.