MIHAI ISVORANU, CANDIDAT LA FUNCȚIA DE PRIMAR: VREAU CA BRĂILA SĂ REDEVINĂ O DESTINAŢIE TURISTICĂ MAJORĂ ŞI SĂ PUNEM ÎN VALOARE PATRIMONIUL INCREDIBIL PE CARE ÎL AVEM

Candidatul Alianţei USR-PLUS la funcția de primar al municipiului Brăila, Mihai Isvoranu şi-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, principalele puncte din programul cu care vine în fața alegătorilor.

Isvoranu a vorbit, printre altele, despre „incapacitatea actualei administraţii locale de a atrage fonduri europene, esenţiale pentru dezvoltarea Brăilei. Brăila se află pe penultimul loc din ţară la capacitatea de accesare a fondurilor europene şi a pierdut ani de dezvoltare. În tot acest timp, alte oraşe și comune din România se dezvoltă continuu tocmai pentru că atrag an de an fonduri europene. În aceste oraşe nu mai există probleme legate de asfaltări, iluminat sau lipsa locurilor de joacă pentru copii. Toate au trecut într-o fază de dezvoltare unde se pune accent pe mediu, pe dezvoltarea mediului de business şi pe o mai bună calitate a vieţii cu tot ceea ce înseamnă aceasta în secolul XXI”.

Candidatul Alianţei USR-PLUS a declarat că dacă va fi ales primar, Brăila va atrage fonduri europene care vor fi folosite pentru asfaltarea tuturor străzilor, renovarea centrului istoric, realizarea unui sistem de transport modern: „Eu îmi iubesc oraşul şi vreau să îl văd din nou curat şi înfloritor. Vreau să nu ne mai plece tinerii din Brăila, ci să îi atragem spre a construi împreună un oraş în care să fim cu toţii mândri că trăim. Vreau ca Brăila să redevină o destinaţie turistică majoră şi să punem în valoare tot patrimoniul incredibil pe care îl avem aici. Cred cu tărie că putem face asta cu ajutorul fondurilor europene şi mai cred că Brăila are o şansă prin noi toţi, cei care o iubim”.

Dr. Isvoranu a mai afirmat că „în Brăila se pot atrage bani pentru îmbunătăţirea sau modernizarea infrastructurii, a spitalelor, a şcolilor, pentru reabilitarea centrului istoric şi a cartierelor de blocuri” și a spus că în calitate de primar, „va face paşii normali şi fireşti pe care o administraţie locală trebuie să îi facă în acest moment: să acceseze fonduri europene, să prioritizeze cheltuielile pentru a rezolva probleme acute ale oraşului şi să atragă investitori de talie naţională şi internaţională pentru a crea locuri de muncă”.