Mihai: Si in viata, daca lucrurile nu merg, incerci alta cale. De ce sa fii catalogat “traseist”?

1073068_206185679547748_413311531_o

Presedintele PC Braila, senatorul Danut Mihai, nu se considera un traseist politic si este deranjat de ideea ca ar putea fi catalogat astfel. Chiar daca a trecut pana acum prin mai multe partide si in present se pregateste sa plece de la actuala sa formatiune politica la PNL, Danut Mihai tine sa precizeze ca nu pleaca din opozitie, la putere, ci invers, deci nu i se potriveste eticheta de “traseist”: “Ma deranjeaza extraordinar de mult ideea asta cu <<traseismul politic>>. Ce inseamna traseism politic? Daca tu, ca ziarist, ai oportunitatea sa pleci de la un ziar la o revista  de renume care apare la tine in judet sau in oras, o faci sau n-o faci? Asta inseamna ca esti traseist? Nu!

In al doilea rand, inca nu avem cultura politica suficienta si se fac incercari. Eu am intrat in politica in 2003, la un partid modest ca forta si ca impact, respectiv la Romania Mare. Am candidat in 2008, n-am iesit primar si mi-am dat cuvantul ca plec de la PRM daca nu obtin niciun rezultat si nu mai intru in politica. Deci n-am plecat de la Romania Mare la PSD sau la PNL, sau la PD, care erau in voga la momentul respectiv. Am reaparut la PP-DD, la rugamintea lui Sorin Ovidiu Balan, care a fost colegul meu de liceu si cu care ma stiu de-o viata. Si uite ca am reusit sa ducem PP-DD pe locul I pe tara la Braila, am scos 7 consilieri judeteni si 4 municipali – bine, si cu ajutorul colegilor mei care au fost acolo la momentul respectiv. Dupa aceea m-am dus intr-un partid mic, la PC, acolo unde am considerat ca imi pot pune in aplicare planurile mele personale, vizavi de acest oras. Si am venit la acest partid mic, eu fiind o persoana de dreapta – PC fiind declarat ca doctrina de centru dreapta -, pentru ca sunt profesor si inca ma consider profesor, pentru ca familia este pe primul loc, pentru ca religia este la un loc de cinste, pentru ca ceea ce inseamna cultura, intreprinderile mici si mijlocii sunt o prioritate.

Si in viata, daca lucrurile nu merg, incerci sa-ti gasesti alta cale. De ce neaparat sa fii catalogat ca esti traseist? Daca te duci de la un partid aflat in opozitie la unul aflat la putere, ar fi de inteles, dar acum, in cazul asta, as pleca dintr-o alianta care acum se afla la putere, la un partid care este in opozitie”.