MIHAI TUDOSE, CĂTRE GUVERNUL PNL: DE CE SUNTEȚI, MĂ, NEOAMENI? DE CE TREBUIE SĂ VĂ TREZEASCĂ LA REALITATE FIRMELE DE POMPE FUNEBRE, CUM A PĂȚIT PRIMARUL LIBERAL DE REȘIȚA?

Europarlamentarul Mihai Tudose (PSD) este indignat de modul în care gestionează Guvernul Orban criza COVID-19 și de declarațiile stupefiante ale unor miniștri care nu sunt capabili dea un răspuns coerent la întrebări legitime.

Tudose a comentat astăzi pe o rețea de socializare: „Un viitor liberal pentru România: cimitirul!

Nu ne plictisim cu Guvernul PNL. Într-atât că nici nu băgăm de seamă că se scufundă țara cu noi cu tot. Zice ministrul Muncii: «eu nu am să pot să mă clonez, să mă duc peste tot în țară». Hai că ne-am dat dracu’! Asta ne mai lipsește: să ne confirme și Anisie și Cîțu că nu se pot clona nici ei. Ce ne facem, pe unde scoatem cămașa?

Râdem, dar nu e râsul nostru, că de câte ori i-a apucat pe vreunii la putere delirul mesianic ne-am trezit cu oiștea-n gard.

Și cum să nu fie așa, când vezi ce poate răspunde un hal de ministru la reproșul presei că a politizat inspectoratele școlare, numind în 90% din ele inspectori generali de la PNL: «Eu, ca ministru al Educației, 𝐍𝐔 am nicio pârghie legală să pot profesionaliza și depolitiza Educația», țipă Anisie. Și taxează ca fake news un punct de vedere jurnalistic, dovedind, ca profesoară, că nu stăpânește termenii. Deși tocmai ce-a promis o lege împotriva știrilor false…

Până una-alta, 60% din inspectorii generali au candidat din partea PNL la alegerile locale și 20% sunt pe listele lor pentru parlamentare, conform jurnalistei cu care a intrat Anisie într-o confruntare isterică.

Mai bine-ar explica de ce școlile sunt închise și mallurile deschise, în timp ce toată Europa a procedat invers. Întrebare fără răspuns. E ca și cum i-am cere ministrului Sănătății să explice de ce consideră că nu se impune carantinarea Sibiului, care a trecut de 6 la mie rata de infectare, în condițiile în care tocmai prin ordin al ministrului Sănătății carantinarea zonală se instituie unde rata de infectare trece peste nivelul de alertă (3 cazuri/1000 de locuitori). Ce, era să se cloneze Nelu Tătaru și să aplice la Sibiu ce a decis la București? Aș, nu se poate clona, ghinion…

Deși, mai bine lipsă de vreo măsură, dacă te gândești că ai putea fi anunțat, la 3:45 dimineața că de la 5 – adică peste o oră și un sfert! – intri în carantină. Au pățit-o azi-noapte zeci de mii de oameni din opt localități din jurul Timișoarei. Oameni care au adormit cu planuri pentru azi în cap și s-au trezit în sate blocate de jandarmi…

De ce sunteți, mă, neoameni? De ce trebuie să vă trezească la realitate firmele de pompe funebre, cum a pățit primarul liberal de Reșița? Cu materialul clientului, în continuare: «Eu eram, o spun cu sinceritate, circumspect la agresivitatea sau la forța acestui virus. Recunosc acest lucru. Însă în fața evidențelor nu mai poți fi circumspect», a admis primarul Ioan Popa, aflând că s-a triplat numărul înmormântărilor din oraș în ultimele săptămâni.

Morala? Să votați bine, dragi români, la 6 decembrie! Care veți mai fi pe aici… printre jalnicele «clone» pnl-iste…”.