Mihai Tudose: Dacă cineva este îndreptățit să vină pe șantierul podului peste Dunăre, acela este Sorin Grindeanu, care a avut ideea finanțării acestui proiect pe programul ITI Delta Dunării

„Dintre toți cei care au fost pe la pod în ultimii ani, care tot făceau poze cu cablurile și cu podul, dacă cineva este îndreptățit să vină aici, acela este domnul Grindeanu, care practic a deschis calea” – este declarația făcută de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD).

Acesta a participat la finele săptămânii trecute la o vizită pe șantierul podului de la Brăila făcută de viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, de ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru. Cei doi au fost însoțiți de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, de reprezentanți ai autorităților locale din Brăila și Galați și de lideri PSD din cele două județe.

Tudose (fost premier al României, în mandatul căruia s-a semnat contractul pentru construcția podului peste Dunăre), a vorbit despre faptul că în 2017, Sorin Grindeanu, care era atunci prim ministru, a avut ideea finanțării proiectui podului prin programul IHI Delta Dunării:  ”Eu vreau să îi mulțumesc domnului Sorin Grindeanu, pentru faptul că, dacă vă aduceți aminte, o mulțime dintre dumneavoastră ați fost prezenți la vizita domniei sale în 2017, când era prim-ministru, la Brăila, cu aproape jumătate de guvern. A fost o vizită pe Galați-Brăila. Atunci noi am ridicat problema podului. La vremea respectivă era problema legată de finanțare: de unde luăm noi jumătate de miliard de euro ca să facem podul?

Ideea a fost a domnului Sorin Grindeanu: să îl trecem pe programul ITI (Investiții Teritoriale Integrate – n.r.) Delta Dunării. Eu vă spun că îl știu și că atunci când își propune ceva, e greu să îl mai scoți din ale lui. Într-o lună sau mai puțin de o lună, lucrurile s-au finalizat! Podul era parte integrantă a finanțării pentru Deltă. Pentru că trebuie să și ai pe unde să ajungi în Deltă…

Așa că dintre toți cei care au fost pe aici în ultimii ani – și nu au fost puțini, dvs îi știți -, care tot făceau poze cu cablurile și cu podul, dacă cineva din afara zonei noastre, Brăila – Galați, este îndreptățit să vină aici – și îi sunt recunoscător pentru asta -, este domnul Grindeanu, care practic a deschis calea pe care am urmat-o apoi pentru a ajunge la piciorul podului, ca să îl vedem ridicat”.