MIHAI TUDOSE, DUPA DEMISIE: NU REGRET NIMIC, COLEGII AU APRECIAT ACTIVITATEA GUVERNAMENTALA

Daca fostul premier Sorin Grindeanu a refuzat sa plece din Guvern si mai ca s-a baricadat in birou, dupa ce conducerea PSD i-a retras sprijinul politic si i-a cerut sa-si dea demisia, braileanul Mihai Tudose procedeaza cu totul altfel: el pleaca din functia de premier imediat dupa ce i s-a retras sprijinul politic, refuzand sa mai ramana la Palatul Victoria pana la desemnarea noului sef al Executivului.

Aseara, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, dupa ce s-a hotarat, in urma votului, sa i se retraga sprijinul politic, Mihai Tudose a anuntat ca isi da demisia si ca nu va asigura interimatul. Din totalul celor aproape 70 de membri ai CEX prezenti la sedinta de aseara, doar 4 au votat impotriva retragerii sprijinului politic, iar alti 4 s-au abtinut.

Ca si predecesorul sau Sorin Grindeanu, Mihai Tudose a fost victima unui conflict cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

La finalul sedintei, Tudose a declarat ca pleaca din fruntea Guvernului “cu fruntea sus”: “Partidul a hotarat  ca e nevoie de un alt Guvern, cu un alt tip de abordare. Tot timpul este loc de mai bine. Eu nu am dorit sa rup partidul, sa impartim… Poate am si eu vina mea.  Asa a hotarat partidul, asa cum am zis de la inceput, imi asum. CEX-ul m-a numit, CEX-ul a spus ca e loc de mai bine.

Imi reprosez ca nu am facut mai multi kilometri de autostrada, n-am construit mai multe spitale, dar astazi am avut un eveniment fericit, o investitie de 500 de milioane aproape (cea legata de proiectul podului peste Dunare de la Braila – n.r.) Plec cu fruntea sus. Nu am inchis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentala”.

Intrebat de ziaristi care va fi pozitia lui in partid, dupa demisia din functia de prim ministru, Mihai Tudose a spus: “Sunt vicepresedinte si inteleg ca locul nu-mi este amenintat. Daca aveti dvs alte informatii…”.

Cat despre relatia sa cu presedintele PSD Liviu Dragnea, Tudose a spus: “Acum e buna. Pana acum a fost tensionata, ca asta e…”.