MIHAI TUDOSE: FIECARE COMUNA TREBUIE SA AIBA UN CENTRU MEDICAL DE PERMANENTA SI O SALVARE

Deputatul PSD de Braila Mihai Tudose declara ca partidul sau isi propune  ca in fiecare comuna sa fie infiintat cate un centru medical de permanenta, astfel incat oamenii sa poata beneficia de un minim de servicii de specialitate la orice ora din zi si din noapte, chiar in localitatea lor, pana sa ajunga la vreun spital din apropiere. Mai mult, deputatul social-democrat considera obligatorie dotarea centrului respectiv cu o ambulanta care sa poata fi folosita pentru transportul rapid al bolnavilor la cel mai apropiat spital, in cazul unor cazuri grave.

In plus, Mihai Tudose vorbeste despre reabilitarea Spitalului Judetean si despre construirea unui spital regional intre Braila si Galati, ca prioritati ale partidului sau, daca PSD va ajunge la guvernare: “Este nepermis ca in anul 2016, un om, daca are un tratament de facut la miezul noptii, sa nu aiba un personal calificat la care sa apeleze, fiindca nu toti brailenii traiesc in orase sau in vecinatatea unui spital. Fiecare comuna va trebui sa aiba o Salvare, iar aceasta parte de medicina primara sa fie asigurata acolo.

Apoi, Spitalul Judetean va intra in reabilitare, dar incepand de la partea de cazare, daca vreti, si pana la dotarea cu tot ceea ce inseamna aparatura medicala de investigatie, fiindca cea mai mare problema este stabilirea corecta a unui diagnostic. Diagnosticul, acum, in proportie de 90%, se pune cu ajutorul tehnicii medicale foarte avansate – tehnica ce nu prea exista, toata, la Braila. Programul guvernamental nu prevede, evident, doar Braila, ci toate spitalele judetene sa fie dotate cu asa ceva si la Braila – in zona Braila-Galati, dar va fi la Braila -, constructia unui spital regional, cu toate specializarile necesare mult mai bine <<mobilate>> din punct de vedere al factorului uman, cu medici, profesori”.