Mihai Tudose, fost premier al României: „Domnul Ciolacu mi-a propus de mai multe ori o funcție de ministru și de fiecare dată am spus nu. Într-o singură situație nu pot să-l refuz: atunci când vine el prim ministru”

Singura situație în care voi accepta să fiu ministru este aceea în care mi-o cere Marcel Ciolacu, într-un guvern în care acesta va fi premier – este ceea ce a declarat europarlamentarul Mihai Tudose aseară, după Conferința Județeană de alegeri a PSD Brăila.

În ultima perioadă președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în mai multe rânduri că își dorește ca Mihai Tudose să preia un minister, iar aseară, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PSD Brăila, liderul PSD a afirmat: „Pe Mihai Tudose îl vreau în Guvernul României cât se poate de repede! Mihai Tudose are experiența necesară de a face parte din Guvernul României în orice funcție”.

În acest context, l-am întrebat pe europarlamentarul brăilean – care a fost prim ministru al României  iunie 2017- ianuarie 2018 – dacă este interesat de funcția de ministru, iar acesta a răspuns: „Am avut mai multe discuții pe această temă și la formarea primului guvern de coaliție, acum, și răspunsul meu a fost «Nu, nu mă interesează!», domnul Ciolacu insistând și domnul Paul Stănescu insistând și așa mai departe. I-am spus atunci domnului președinte Ciolacu că în spiritul nostru de brăileni, de a fi cinstiți cu viața, într-o singură situație nu pot să-l refuz: atunci când vine el prim ministru, fiindcă și el, atunci când eu am fost prim ministru, n-a zis nu, să-mi vină alături și să facem o echipă și să muncim unul alături de celălalt pentru guvern și pentru țară. În condițiile în care domnia sa îmi solicită acest lucru, ca un fel de pay back, nu am ce face și voi accepta”.

„Bine, eu nu mă așteptam să mă ia în serios, dar acum…”, a glumit Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are vreo preferință pentru vreun minister, Tudose a răspuns: „Nu am nicio preferință, am doar nepreferințe, dar asta-i altă discuție”.