Mihai Tudose: Ion Rotaru de doi ani de zile a spus „Ajunge! Trebuie să împrospătăm liniile”. Ne-a luat doi ani să-i convingem pe Chiriac și Dragomir să-și asume preluarea funcțiilor de președinte al Organizației Județene și Organizației Municipale PSD Brăila

„Candidatul PSD la președinție trebuie să fie din PSD. Chestia asta că aducem un om de afară care o să ne învețe cum iese soarele eu n-o cred. Nu vom câștiga! Oamenii buni care sunt în stare să conducă țara bine sunt deja în PSD, că dacă era buni, veneau deja” – este declarația făcută astăzi de europarlamentarul Mihai Tudose, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PSD Brăila.

La eveniment au participat, printre alții, președintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu și europarlamentarul Dan Nica.

Tudose a declarat că poate accepta ideea că președintele PSD nu vrea să candideze pentru funcția de președinte al României, dar dacă se discută despre ideea de a aduce pe cineva din afara PSD care să candideze, în opinia sa, PSD are o problemă.

Tudose a mai făcut referire la o declarație a fostului prim-vicepreședinte al PSD Brăila, Aurel Simionescu (al cărui mandat s-a încheiat astăzi), care a spus că „în sfârșit, am reușit să avem alegeri, ca să-l schimbăm pe Rotaru din funcția de președinte”: „Domnul Simionescu n-a spus până la sfârșit. Știți care era nuanța? Rotaru de doi ani de zile a spus «Măi, ajunge! Trebuie să împrospătăm liniile». Ne-a luat doi ani să-i convingem pe cei doi ( Iulian Chiriac, noul președinte al Organizației Județene PSD Brăila și Marian Dragomir, noul președinte al Organizației Municipale PSD Brăila) să-și asume, să-i convingem că noi o să stăm în spatele lor. Așa a fost! Doi ani ne-a luat să-i convingem că vom fi toți în spatele lor. Se pare că am reușit, cel puțin cu Marian (care a fost ales miercuri președinte al Organizației Municipale PSD Brăila). Dacă mai rezistăm în insistență încă vreo oră, așa, l-am păcălit și pe Iulian și am închis-o”.

Tudose a mai spus că până în urmă cu câțiva ani, „organizația PSD Brăila nu avea organizații prietene – și o știți cu toții. Astăzi, colegii noștri din județele învecinate nu sunt aici fiindcă i-a convocat cineva. Au fost invitați cu drag, unii ne-au sunat ei și au venit cu drag. Organizațiile PSD din jur, Buzăul, Vrancea, Galați, Tulcea, Ialomița și chiar Călărașiul sunt organizații prietene, cu care se fac proiecte, se fac protocoale. Astăzi brăilenii susțin proiectele Galațiul, iar colegii de la Galați vorbesc despre bugetele de la Brăila.

Nu văd o altă echipă capabilă să ducă aceste lucruri mai departe la Brăila decât cea formată din domnul Marian Dragomir și din domnul Iulian Francisk Chiriac. Toți ați spus același lucru”.

Europarlamentarul a mai declarat că odată aleasă noua conducere a Organizației Municipale PSD și a Organizației Județene PSD, îi lasă pe cei doi președinți să-și facă echipele și să se organizeze și de luna viitoare, PSD Brăila este în campanie pentru alegerile prezidențiale și pentru toate celelalte alegeri care vor avea loc în anul 2024.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns