MIHAI TUDOSE: LA BRUXELLES SE PARE CĂ DOSARUL SPITALULUI REGIONAL BRĂILA – GALAȚI E PE CALE SĂ FIE DECLARAT „SIMPATIC”. ESTE POSIBIL SĂ SE APROBE FINANȚAREA

Proiectul privind construcția Spitalului Regional Brăila-Galați ar putea primi finanțare de la Comisia Europeană, printr-un parteneriat direct cu autoritățile locale, în care Guvernul să nu aibă nicio implicare – este anunțul făcut de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD), în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de candidatul  la Primăria municipiului Brăila, Marian Dragomir și candidatul la președinția CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac.

În cadrul conferinței de presă, cei trei au fost întrebați cum comentează declarațiile candidatului Cătălin Boboc la președinția CJ (PNL), care a spus că Guvernul nu a alocat la rectificarea bugetară niciun leu municipiului Brăila și nici CJ Brăila pentru că acestea aveau bani în fondul de rezervă.

„Adică să înțeleg că Primăria din Arad, Cluj, Timișoara și Iași, primării PNL, sunt total neperformante și le-au dat zeci de miliarde ca să crească și mai mult decalajul dintre vest și est?”, a întrebat primarul Dragomir.

În ceea ce-l privește, președintele CJ, Iulian Chiriac a declarat: „Toți banii de dezvoltare ai județului Brăila sunt prinși pe proiecte foarte importante. Opt milioane de euro sunt prinse pe reabilitarea Corpului A al Spitalului Județean, 16 milioane sunt prinse pe reabilitarea Corpului B”.

La rândul său, europarlamentarului Mihai Tudose a declarat: “Haideți să vă dau eu o veste acum, în premieră. La Bruxelles se pare că unul dintre dosarele făcute de noi trei în 2017, în ceea ce privește Spitalul Regional Brăila – Galați, e pe cale să fie declarat «simpatic», ca să zic așa. Fără să mai fie amestecat Guvernul. Mă refer că este posibil să se aprobe finanțarea direct de acolo, fiind o relație între Bruxelles și autoritățile locale. Terenul a fost pus la dispoziție de autoritățile locale. Dosarul este complet. Este o veste în premieră. Știți că în campania trecută nu am spus un cuvânt despre pod și l-ați văzut; poate într-o săptămână, o lună-două, o să avem o veste bună de la Comisie”.