MIHAI TUDOSE: ORI ORBAN A MINȚIT PUR ȘI SIMPLU, ÎNCERCÂND SĂ-L DISCREDITEZE PE PRIMARUL DRAGOMIR, ORI PREMIERUL A FOST DEZINFORMAT DE NIȘTE OAMENI CARE AU FĂCUT SĂ DISPARĂ HÂRTIA. AMBELE CAZURI AU CONOTAȚII PENALE

„Este o minciună afirmația că Municipiul Brăila nu a cerut bani la rectificarea bugetară. Nu știm dacă premierul nu a primit documentele sau dacă Prefectura nu le-a trimis, pentru că permanent ne confruntăm cu minciuni din partea liberalilor” – este ceea ce a afirmat astăzi primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul șef a fost indignat de declarația făcută de premierul Orban zilele trecute la Brăila, când acesta a spus n-a alocat niciun leu Municipiului Brăila la rectificarea bugetară pentru că Municipalitatea n-a cerut bani.

Dragomir a spus că Municiplitatea a transmis Prefecturii, conform reglementărilor în vigoare, o solicitare în acest sens. Și pentru că au existat diverse comentarii pe rețelele de socializare în care se spunea că Primăria ar fi cerut fonduri după ce a avut loc rectificarea bugetară, edilul șef a precizat, de asemenea, că solicitarea a fost transmisă la finele lunii august, iar rectificarea bugetară a avut loc în septembrie.

La rândul său, europarlamentrul Mihai Tudose, fost prim ministru, a comentat pe acestă temă: „Eu vreau să cred că în fapt, și declarațiile premierului de Brăila și cele de la Ianca au fost «servite» de liberalii locali.

Domnul primar poate dovedi până la un punct: «Domnule, am trimis hârtia în termen la Prefectură».

Dacă domnul prim ministru folosea un adevăr relativ, gen «La mine n-a ajuns», era OK. Poate n-a ajuns la el și atunci niște organe ale statului cercetau să vadă unde s-a rătăcit hârtiuța; dar el a folosit sintagma «Brăila nu a cerut». Ghici ce: a cerut!

Aici e vorba de două aspecte, până la urmă: ori prim-ministrul a mințit pur și simplu cu rea voință, încercând să discrediteze primarul municipiului Brăila, ori domnul prim ministru a fost foarte grav dezinformat de către niște oameni de pe lângă el care au făcut să dispară hârtia. Ambele au conotații penale.

Eu știu că sunt colegi de-ai mei care au depus deja o plângere penală pe acest subiect, la nivel de țară, despre cum s-au repartizat sumele la rectificarea bugetară”.

Primarul Dragomir a completat: „La Primăria municipiului Brăila nu au dat bani, dar au dat bani la primăriile primarilor traseiști de municipii și la primăriile cu primari PNL de municipii. Acolo au găsit documentele și le-au primit la timp…

Primăria municipiului Brăila a depus la Prefectură adresa nr. 13082/ 27.08.2020 – este numărul de înregistrare de la Prefectură -, iar rectificarea bugetului s-a făcut prin HG 758 publicată în Monitorul Oficial în data de 11 septembrie 2020.

Acum așteptăm noi să ne răspundă la următoarele întrebări prefectul (sau locțiitorul prefectului), ministrul de Finanțe, prim-ministrul și președintele PNL Brăila, cel care se lăuda că la Galați a negociat sumele pentru Brăila:

1.V-am dat numărul de înregistrare de la Prefectura județului Brăila. Au pierdut adresa sau au ascuns-o?

2.Ce sumă s-a trimis de la Prefectură pentru Municipiul Brăila și de ce?

3.Unde s-a negociat această sumă, de către cine și cu cine?

4.Ce s-a întâmplat la București? Pe ce proiecte au dat 9 milioane de lei la Timișoara și zero lei la Brăila?”.

Precizăm că întrebată fiind despre acest lucru, subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu (care în prezent are atribuții de prefect), a declarat că va da răspunsul într-o conferință de presă după alegeri, dat fiind că în prezent este foarte ocupată cu organizarea scrutinului din 27 septembrie.