Ministrul Antreprenoriatului și Turismului s-a întâlnit azi cu oamenii de afaceri brăileni. Printre temele de discuție: Legea achizițiilor publice, Codul fiscal, problemele din agricultură

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu (PNL), s-a aflat astăzi în județul Brăila, într-o vizită de lucru. Însoțit de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa și de brăileanul Florin-Sergiu Dobrescu (PNL), secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Cadariu s-a întâlnit cu oameni de afaceri din județ, la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila, după care a participat la o conferință de presă, ultimul punct din program fiind o vizită la stațiunea Lacu Sărat.

Întrebat care au fost problemele ridicate de oamenii de afaceri la întâlnirea de la Camera de Comerț, ministrul a declarat: „Am discutat mai multe aspecte și în mai  multe luări de cuvânt a revenit o problematică cu privire la achizițiile publice și la anumite propuneri de modificări la Legea achizițiilor publice. S-a discutat despre problematica actualizării prețurilor cel puțin în cazul investițiilor din construcții. Am și răspuns că Guvernul, se știe, adoptat deja o Ordonanță de Urgență, după cea din 2021 care permitea compensarea prețurilor doar pentru investițiile susținute de la bugetul de stat. Acum s-a adoptat acea Ordonanță care permite compensarea prețurilor inclusiv pentru investiții derulate prin fonduri europene.

De asemenea, s-a discutat despre anumite aspecte privind modificarea Codului fiscal ocazionate de ultima Ordonanță de Urgență.

Pentru că activitatea principală în județ este cea agricolă, multe dintre problemele ridicate au fost cele din acest domeniu; noi neavând competențe, le-am notat și le dăm ca și propuneri pentru Ministerul Agriculturii.

S-a discutat, printre altele, despre o problemă generală, nu numai de acum, din perioada post-pandemie, dar chiar de dinainte – cea a forței de muncă și s-a invocat faptul că există o penurie a forței de muncă inclusiv la dvs în județ, pe anumite domenii de activitate”.