Ministrul Cseke Attila: Dacă într-o lună nu se reiau lucrările la Bazinul Olimpic din Brăila vom rezilia contractul cu constructorul. Decizia a fost deja comunicată Companiei Naționale de Investiții

„Plățile pe PNDL nu s-au oprit; Ministerul Dezvoltării a făcut chiar astăzi o astfel de plată. Din 134,7 milioane lei, 4,7 milioane lei vin în județul Brăila, din care 2,7 milioane lei vin în municipiul Brăila pe modernizare străzi cartierul Pisc” – este declarația făcută astăzi la Brăila de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila.

Acesta a dat asigurări că nu este cazul să fie întrerupte lucrările la obiectivele realizate pe PNDL, dat fiind că există banii necesari pentru plata acestora.

Ministrul a vizitat astăzi Bazinul olimpic – aflat încă în construcție, deși trebuia inaugurat în 2016 – și a fost neplăcut surprins de faptul că deși constructorul știa de această vizită, nu a catadicsit să trimită niște muncitori care să lucreze acolo măcar azi, dacă în rest, nu lucrează nimeni: „Sunt extrem de nemulțumit de ceea ce se întâmplă acolo, nu am  văzut niciun muncitor, nici măcar în condițiile în care știau că vine ministrul. Eu nu-mi doresc mascarade, nu asta-i ideea, că acum dacă vine ministrul să ne organizăm, dar nici măcar știind că vine ministrul, nu a fost niciun muncitor, ceea ce înseamnă o problemă de mobilizare a constructorului.

Pot să vă spun că dacă în maximum o lună – și decizia a fost deja comunicată la Compania Națională de Investiții – nu există o mobilizare a acestui constructor vom rezilia contractul, nu vom mai sta să arătăm ca fiind autorități care nu sunt capabile să finalizeze un bazin de înot. Nu mai este mult, dar oricum, nu e muncă numai de câteva săptămâni, cum a încercat să ne explice constructorul. Cu o mobilizare exemplară, în câteva luni poate fi finalizat, dar în niciun caz nu e treabă de câteva săptămâni și în condițiile în care nu am văzut niciun muncitor pe șantier este un semnal foarte mare de alarmă”.

Amintim că acest proiect în valoare de circa 36 milioane lei face parte din Programul național de construcții de interes public – subprogramul bazine de înot, finanțarea fiind asigurată de Compania Națională de Investiții.