Ministrul Daea, declarație făcută aseară la Brăila, cu referire la investițiile din agricultură: „Le spuneți la constructori așa: «Fraților, dați drumul cu toată capacitatea de lucru!», pentru că avem bani și le vom da banii la timp”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a fost făcut aseară o vizită scurtă în județul Braila, pentru a vedea care este situația cu privire la irigații. El a fost însoțit pe teren de prefectul Iulian Timofei (PSD), senatorul Ion Rotaru (PSD), deputatul Nicu Niță (PSD), directorul ANIF, Cornel Popa, directorul Filialei teritoriale Îmbunătățiri Funciare Brăila, Mihaela Bordei și presedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, ne-a dat câteva detalii pe această temă: „A fost o  vizită de lucru nepregătită, s-a dorit să se vadă care este pulsul în ceea ce privește irigațiile în județul Brăila, care mai e rezerva de apă și posibilitatea de udare în perioada următoare.

Primul punct de vizită a fost la stația plutitoare de la Stăncuța, unde s-a văzut care e situația acolo. E destul de complicat, în sensul în care apa este din ce în ce mai puțină. Din acea stație pleacă apa și către județul Ialomița, și către județul Brăila, se irigă cam 255.000 de ha cu apa care este pompată din Dunăre prin stația respectivă. Este cea mai importantă stație pentru județul Brăila și pentru Ialomița.

De asemenea, a fost o lucrare la termocentrală, deviere de curs și schimbări de conducte pentru a asigura aprovizionarea cu apă pe zona Brăila – Chiscani și zona adicacentă, circa 7000 de ha care se irigă; lucrarea trebuia să fie încheiată undeva în jur de 15 august și a fost deja încheiată și funcționează.

În plus, s-au purtat niște discuții legate de perspectiva investițiilor care sunt pentru județul Brăila, iar domnul ministru a dat asigurări că sunt bani și chiar a insistat să se discute cu cosntructorii, pentru a mări ritmul de finalizare a investițiilor care sunt pe terasa Brăilei și nu numai”.