Ministrul Sebastian Burduja (PNL) consideră Brăila „un județ complicat” din punct de vedere politic: „Aici PSD a avut aproape un monopol. Implicit, asta spune ceva și despre PSD-iștii care au fost în PNL Brăila”

„Am mai fost la Brăila, e un loc istoric pentru România, aveți potențial uman, sunteți sau ar trebui să fiți un exemplu. Mințile le aveți și aveți în continuare oameni care performează, tineri care au rezultate internaționale, școli foarte bune” – este declarația făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de Sebastian Burduja (PNL), ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, care s-a aflat în vizită în județul nostru.

În contextul în care ministrul a afirmat că a venit la Brăila „în primul rând pentru Alex Popa (președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa – n.r.), unul dintre colegii la care țin cel mai mult din PNL, un om care s-a ridicat pe propriile picioare și a ridicat organizația într-un județ complicat”, l-am întrebat  pe Burduja la ce se referă, când spune „un județ complicat”.

Liberalul a răspuns: „Politic vorbind. Datele sunt clare, aici PSD a avut aproape un monopol și cred că inclusiv municipiul Brăila, orașele, marile comune merită o administrație liberală, o administrație axată pe dezvoltare, pe investiții, pe a da oamenilor locuri de muncă, pe a încuraja antreprenoriatul și exemple cum sunt oameni care s-au ridicat singuri și și-au construit o afacere și performează. Un astfel de exemplu e Alex Popa și eu cred că pot și alții să-i urmeze exemplul”.

La observația noastră privind faptul că atunci când a vorbit despre „un județ complicat”, era posibil să se refere și la situația din PNL Brăila de dinainte de momentul în care Popa a preluat conducerea organizației județene liberale, Burduja a replicat zâmbind: „Am spus: a avut un monopol PSD-ul. Deci implicit, asta spune ceva despre…”.

„Vă referiți la PSD-iștii din PNL Brăila?”

„Inclusiv; cei care au fost.”

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns