Ministrul Turcan: Dacă mă uit pe cifrele de sustenabilitate economică de la nivelul județului Brăila sunt foarte îngrijorată, pentru că avem cu 30.000 de pensionari mai mulți decât salariați activi

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a vizitat astăzi Brăila pentru a doua oară  în mandatul său,  participând la două întâlniri cu angajatori importanți din județ, respectiv SC YAZAKI ROMÂNIA SRL și SC VARD SA,  „care asigură aproximativ 5000 de locuri de muncă”.

Aceasta a precizat că din discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții celor două companii i s-a confirmat încă o data că prioritățile stabilite la nivel de minister legate de creșterea ocupării forței de muncă sunt foarte importante atât la nivelul județului Brăila, cât și la nivel național: „Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, evident că am obligația să asigur intervenție promptă pe partea de pensii, de salarii în sistemul public și de asistență socială. Ambele sisteme sunt destul de afectate de politicile în domeniu din ultimii 30 de ani, dar în același timp, pentru a oferi soluții credibile pentru aceste domenii, avem obligația să urmărim cu tenacitate zi de zi în actul guvernării atragerea de investiții, crearea de locuri de muncă și salarii din ce în ce mai bune.

Aceste trei direcții pe care le-am menționat la nivel național sunt urmărite și dau și rezultate. Avem creștere economică ce îți permite, evident, să privești cu optimism, că ai de unde să asiguri finanțare pentru domeniile unde ai obligații financiare, avem investiții cu peste 20 de miliarde mai mult decât anul trecut și avem 120.000 de noi locuri de muncă create în acest an.

În județul Brăila, de la începutului anului au fost create 800 de noi locuri de muncă și au apărut 175 de angajatori. Foarte multe dintre aceste locuri de muncă create sunt rezultatul politicii active pe care am avut-o și în perioada pandemiei, și ulterior.

Ce mai e de făcut? Dacă mă uit pe cifrele de sustenabilitate economică de la nivelul județului sunt foarte îngrijorată, pentru că avem cu 30.000 de pensionari mai mulți decât salariați activi, ceea ce înseamnă că undeva există o problemă, că există în continuare un deficit de investiții și sincope și în forța de muncă pe care o găsesc angajatorii, dar în același timp, și în locurile de muncă pe care ei le oferă.

Există perspective de dezvoltare pe care le-am întâlnit în alte județe și mi-aș dori ca aceste perspective de dezvoltare să fie urmărite și la nivelul autorităților locale din județ. Nu mă interesează culoarea politică, dar o politică locală de deschidere către investiții este vitală”.