Misiune de salvare prin nameti

 

Image14

* doua ambulante, insotite de 3 utilaje de deszapezire, au pornit in aceasta dimineata  pe un drum inzapezit, pentru a ajunge la un barbat cardiac caruia i-a venit rau si la o femeia gravida care sta sa nasca

 

Alarma s-a dat in aceasta dimineata la ora 10, cand la statia de Ambulanta s-a cerut ajutor pentru un barbat cu probleme cardiace si o gravida care intrase in durerii facerii, ambii, provenind din localitati izolate.  Autospecialele de salvare au plecat insotite de 3 utilaje de deszapezire catre Movila Miresii si Sutesti, pe DN 22 Braila-Ramnicu Sarat, care este inchis circulatiei.

Drumul a fost extrem de anevoios, pe alocuri, stratul de zapada era de peste 3 metri, iar autogrederele au fost nevoite sa taie adevarate  tunele in blocul masiv de omat de pe carosabil. Plecati pe un traseu care in mod normal, pe vreme buna, se parcurge in circa 30 de minute, salvatorii au reusit sa parcurga, dupa 6 ore, aproape 30 de km. A fost momentul in care utilajele au ramas fara carburant, astfel incat a fost nevoie sa se astepte o alta masina, care sa le alimenteze. In plus, convoiului i s-a adaugat inca o freza.

Din cauza ninsorii si a vantului care viscoleste zapada in camp salvatorii inainteaza extrem de greu si nu reusesc sa parcurga decat cativa km pe ora.

Up-date: Ambulantele plecate la drum dimineata au ajuns abia pe inserat la destinatie, iar barbatul cu probleme cardiace si femeia gravida intrata in travaliu au fost preluati in siguranta de echipajele medicale. Mai mult, ambulanta care a ajuns in Sutesti a preluat nu doar  gravida amintita, ci si alte 4 femei insarcinate, care nu aveau probleme, dar preventiv, au dorit sa mearga la spital.  De asemenea, ambulantele au mai luat astazi gravide de la Victoria, Ulmu (o adolescenta de 15 ani) si Batogu.