Mortu, despre Nechita: Atata aroganta e greu de acceptat!

P1090666

Dispute acide astazi, in Consiliul Judetean, intre presedintele CJ, Viorel Mortu si consilierul liberal Ovidiu Nechita, care s-au “intepat” reciproc in numeroase randuri. Unul dintre subiectele care a agitat spiritele a fost cel legat de concesionarea unor suprafete de teren din domeniul public, in vederea exploatarii agricole a acestora, cand s-a pus problema ca in analiza ofertelor depuse la licitatie sa se tina cont, printre altele, de numarul de locuri de munca ce vor fi create de respectivii investitori. Nechita a atras atentia ca aceasta nu este o idee buna, dat fiind ca eficienta in agricultura nu se obtine angajand cat mai multi oameni care dau cu sapa, ci cumparand utilaje performante, care fac munca a zeci de oameni. Comentariile liberalului l-au nemultumit pe Viorel Mortu (PSD), care l-a acuzat pe Nechita de aroganta: “Nu bagatelizati suferintele oamenilor! E un gen de aroganta care va descalifica! Aroganta cu care puneti in discutie problemele altora va exclude…”.

“Eu va intreb: ca si producator particular, ce este mai important, sa anagajezi 100 de omeni care dau cu sapa, sau sa iti iei un utilaj performant? Nu este o intrebare ironica!”, a spus Nechita.

“E mai mult decat ironica, e bascalioasa! Atata aroganta e greu de acceptat!”, a fost raspunsul sefului CJ.

“Daca ati fi lucrat in mediul privat macar o zi, ati fi inteles ca in momentul in care ma prezint la licitatie, trebuie sa stiu cu ce conditii o fac!”, a replicat Nechita, cu un ton taios.

Discutia a fost incheiata de consilierul judetean Ionel Avram (PSD), care a comentat : “Eu stiu ca domnul Nechita reprezinta interesele unor politicieni care in cursul anilor au desfiintat locurile de munca, nu au creat locuri de munca. Somajul este foarte ridicat si noi oferim posibilitatea acestor investitori, prin aceste concesiuni, sa angajeze forta de munca din zona, prin declararea afacerii respective ca punct de lucru. Si se pot incadra mecanici agricoli, tot felul de lucratori in domeniul irigatiilor, etc”.