Mortu: Eu remarc la consilierii din opozitie dorinta de a cauta nod in papura

P1090367

Presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel  Mortu, a avut deja prima experienta neplacuta cu alesii din opozitie, in ciuda declaratiilor sale de bune intentii si a dorintei ca sedintele sa se desfasoare intr-un climat de armonie.  Cea mai recenta sedinta CJ, in care majoritatea PSD-UNPR l-a revocat din functie pe vicepresedintele Ovidiu Nechita (PNL) a fost momentul in care Viorel Mortu s-a convins ca atunci cand incearca sa blocheze o decizie care nu le convine, consilierii liberali apeleaza la argumente care seamana a “cautat nod in papura” si se fac ca nu inteleg explicatiile logice. Mai exact, este vorba despre protestul liberalilor cu privire la modul in care au fost plasate proiectele de hotarare pe ordinea de zi, cu validarea a doi noi consilieri la inceputul sedintei, si nu la finalul acesteia. In ciuda observatiei ca asa se intampla de ani de zile, cand este vorba despre validarea unor consilieri, fara ca cineva sa fi avut vreodata ceva de obiectat, liberalii au continuat sa-si sustina cererea ca validarea consilierilor sa se faca la final, amenintand cu contestarea legalitatii sedintei  in contecios  administrativ si anularea tuturor hotararilor luate in cadrul acelei reuniuni.

Constatand ca degeaba incearca sa-i convinga pe liberali, fiindca acestia nu faceau altceva decat sa caute un motiv de contestare a legalitatii sedintei si de blocare a revocarii lui Nechita, presedintele CJ a comentat: “Eu remarc la consilierii din opozitie dorinta de a cauta nod in papura. Foarte bine, faceti-o! Ani de zile, consilierii au fost tacuti, doar au ridicat mana; acum lasati-i sa se exprime si sa ia cuvantul!”.

Desi ordinea proiectelor de hotarare nu a fost schimbata, consilierii PNL nu au contestat in contencios  legalitatea sedintei CJ.