Mortu: Mi s-a propus oficial sa preiau functia de vicepresedinte CJ Braila saptamana trecuta

P1090122

Noul  vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu (PSD), desemnat astazi in sedinta CJ si presedinte interimar al institutiei, spune ca a decis sa preia aceasta functie pentru ca este o provocare pentru el. Asta dupa ce in urma cu cateva saptamani, cand liberalii anuntasera ca Mortu este singurul consilier PSD cu care s-ar putea intelege si pe care l-ar sprijini, el declarase ca nu-l intereseaza functia de vicepresedinte CJ.

Noul presedinte CJ, Viorel Mortu, ne-a declarat astazi ca se va implica in noua sa activitate, insa cel mai probabil, munca propriu-zisa va incepe din luna ianuarie, pentru ca in perioada Sarbatorilor, nu se mai poate face mare lucru: “Initial, functia de vicepresedinte CJ nu era pentru mine o mare provocare – intre timp, a devenit. Sa speram ca o sa fie bine, ma voi implica mult si adanc; in mod cert va fi un interimat destul de dificil, pentru ca sunt lucruri ramase in urma de cinci luni, rezolvate ambiguu, cu o anumita intarziere si care necesita urgentarea activitatilor. Acum, de Sarbatori, mare lucru nu voi putea face in cateva zile, mai ales ca foarte multe motoare sunt oprite peste tot. Ale mele nu, dar ale altora, da. Vazand si facand…”.

Intrebat ce s-a intamplat, de ce a decis PSD-ul sa vina cu o alta propunere pentru functia de vicepresedinte CJ, in conditiile in care presedintele PSD Mihai Tudose il anuntase oficial drept candidat pe Ionel Avram, Mortu a spus: “Nu stiu ce s-a intamplat, ieri eu eram la Bucuresti si azi noapte am venit la Braila si iata-ma aici”. Chestionat daca abia ieri a aflat ca va fi propus ca vicepresedinte CJ, acesta a explicat: “O discutie amicala a fost in urma cu mai mult timp, dar fara scandente. Si azi a fost o scandenta. Discutia cu mine pe tema asta a fost de luni de zile, iar oficial, la modul concret, mi s-a propus saptamana trecuta”.