Mortu: Sa se impuna primariilor standarde de calitate, la deszapezirea drumurilor judetene
Consilierul brailean Viorel Mortu (PSD) a cerut vicepresedintelui Consiliului Judetean, Ovidiu Nechita (PNL), sa impuna standarde de calitate primariilor cu care incheie contracte de colaboare, pentru deszapezirea drumurilor judetene. In conditiile in care varianta de a apela la primariile care se afla de-a lungul drumurilor judetene este unica pe care o are CJ la dispozitie si in care multi dintre primari admit ca e greu sa cureti de zapada si drumurile comunale, si pe cele judetene cu unul sau doua utilaje, cat au ei, Mortu pare a nu intelege ca standardele de calitate sunt ultimul lucru pe care il poate impune Nechita, in discutia cu edilii. Nu de alta, dar daca acestia ii spun ca nu se angajeaza la niciun standard de calitate, cu un tractor cu lama si eventual un plug, cat au ei, Nechita ramane complet descoperit, in ceea ce priveste deszapezirea drumurilor judetene.
“De-a lungul timpului am asistat la moduri diferite de implicare in activitatile de deszapezire si de aceea as cere domnului vicepresedinte ca in contractele pe care le face cu primariile sa ceara standarde de calitate, pentru ca am vazut acum doi ani deszapeziri facute cu o lama ridicata, lasand in urma 10-12 cm de zapada batatorita. Anul trecut am vazut o deszapezire exemplara, pana la asfalt, ceea ce e cu totul altceva. Avand in vedere puterile financiare si tehnice diferite ale primariilor, avand in vedere si poate interesul primarilor pe aceasta tema, as propune sa existe in formularile de contract cu primariile ferm precizate standarde de calitate pe care trebuie sa le asigure pe cele sase drumuri care leaga Braila de celelalte judete. Altfel, va iesi un turn Babel al deszapezirii, mult mai grav decat ne putem astepta.
Si inca ceva: sa se asigure fluxul deszapezirilor. Daca pe un traseu cinci primarii pot sa faca acest lucru si o primarie nu poate, deja se blocheaza toata investitia. Nu mai vreau sa vad deszapezire cu 10 cm de zapada lasata sub lama, ci pana la asfalt si de asemenea, carosabilul sa fie curatat integral si nu doar o singura banda, iar restul zapezii sa fie lasata pe carosabil”, a declarat Mortu.
Daca pana maine, cand este programata licitatia organizata pentru atribuirea serviciului de deszapezire pe drumurile judetene din Braila nu se inscrie nicio firma, este de asteptat ca in cazul unor ninsori puternice, avand in vedere solutiile de avarie la care s-a apelat, chiar sa iasa un “turn Babel al deszapezirii”.