A murit ieri sub zidul prabusit al unei case, dupa ce alaltaieri, un alt zid cazuse peste el

22646x404

Sfarsit tragic pentru un barbat de 61 de ani, din localitatea braileana Bertestii de Jos. Omul si-a pierdut viata ieri, dupa ce zidul unei cladiri la care lucra s-a prabusit peste el.

Barbatul, impreuna cu alti doi amici, fusese angajat  de catre un patron din Bertesti, pentru a efectua o lucrare de consolidare la  o cladire veche din 1926, unde functiona un magazin alimentar. Ieri cei trei erau la lucru, cand, la un moment dat, un perete pe care incercau sa-l consolideze s-a surpat si s-a prabusit peste barbat. Desi colegii sai au strigat dupa ajutor si impreuna cu mai multi sateni, au incercat sa-l scoata cat mai repede de sub daramaturi, omul suferise leziuni grave la cap, care i-au produs moartea.

Satenii sunt socati de intamplare, mai ales ca, in urma cu numai  o zi, un alt perete al casei cazuse peste acelasi barbat, insa atunci el a fost salvat la timp de catre colegii sai. Vecinii spun ca banuiau ca o sa se intample o nenorocire, pentru ca imobilul era foarte vechi si se zdruncina din temelii de care ori trecea prin zona o masina de mare tonaj.  Unul dintre acestia ne-a povestit ca discutase in urma cu cateva ore cu cei trei muncitori si ii indemnase sa nu mai lucreze acolo, fiindca imobilul era foarte subred si se putea prabusi oricand peste ei. Acestia ii raspunsesera insa ca au nevoie de bani si ca vor incerca sa fie atenti, sa nu se mai intample accidente. Din nefericire, nu a trecut mult timp si s-a dovedit ca sateanul ii sfatuise de bine.

In cauza, politia a deschis dosar penal, iar in paralel, se desfoasoara si o  ancheta a Inspectoratului Teritorial de Munca. Decedatul era castorit si avea doua fete.