Musceleanu consideră nedrept modul în care s-au distribuit mandatele de consilieri municipali. SOS România – filala Brăila n-a prins al doilea mandat de consilier

Vicepreședintele SOS România – filiala Brăila, Gabriel Monu Musceleanu, este extrem de nemulțumit de modul în care s-a făcut redistribuirea mandatelor pentru Consiliul Local Municipal, în urma alegerilor din 9 iunie.

Inițial părea că SOS România va avea două mandate de consilier municipal (primul fiind al președintelui Ionel Alexandru și al doilea al lui Musceleanu), însă rezultatul final a fost altul: Musceleanu spune că după ce au fost împărțite mandatele „întregi”, au mai rămas niște voturi în dreptul fiecăruia dintre cele 4 partide care vor avea reprezentare în CLM Brăila în mandatul 2024-2028; din cele cinci mandate rămase la de distribuire, PSD și-a adjudecat „grosul” (3 mandate) și SOS n-a mai primit niciunul.

Musceleanu mai afirmă că nu e corect și nici logic modul în care s-au redistribuit mandatele respective: „Sunt dezamăgit de faptul că în urma rezultatelor din 9 iunie, deși SOS a avut 3242 de voturi, a luat un mandat, iar de exemplu PNL, cu  6.100 de voturi, a luat 3 mandate. E în regulă, dar 3200 e mai mare decât jumătatea lui 6100, iar noi am luat numai un mandat!

În urma a ceea ce a hotărât Biroul Electoral, au fost repartizate PSD 13 mandate «pline», PNL – 2 mandate PNL și AUR 2 mandate și SOS – un mandat. Au rămas la redistribuire 5 mandate și sunt doar 4 partide care au trecut pragul. Logica și calculul matematic spun că fiecare partid ar trebui să obțină câte un loc, rămânând un loc care să fie dat partidului cu coeficientul cel mai mare.

Legislația le dă însă dreptul, printr-un algoritm de calcul, ca PSD-ului să-i dea 3 mandate, pe lângă cele 13 și să facă 16 mandate. Asta e democrația și egalitatea în drepturi în România. Se pare că la Brăila se fură și matematica…”.

O altă suspiciune a liderului SOS România este legată de numărul mare de voturi nule: „În urma alegerilor pe municipiul Brăila au fost peste 2000 de voturi nule. Am făcut o cerere la Biroul Electoral Municipal de circumscripție, ca să renumere voturile anulate. Mi s-a dat răspuns că trebuia făcută contestația în fiecare secție de votare în parte.

Din păcate pentru domnii de la BEM, ei nu știu că SOS România nu a avut reprezentanți în secțiile de votare, deci implicit nu avea cine să facă aceste contestații. Noi nu am asistat la numărarea voturilor, nu am știut ce se întâmplă, pentru că nu am avut reprezentanți acolo.

Este o anomalie ce se întâmplă”.

De fapt, din informațiile noastre, la prima împărțire s-au atribuit 21 mandate si au rămas două. După prima distribuire a mandatelor, la PSD au rămas 1073 voturi, la PNL au rămas 1607 voturi, iar la SOS au rămas 1007 voturi. Ca atare, cele două mandate s-au dus la PSD si PNL, in ordinea resturilor rămase.

Precizăm că după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor la Consiliul Local Municipal Brăila, mandatele au fost împărțite după cum urmează:

*16 consilieri municipali PSD

Dacă se iau în ordine cei înscriși pe liste, aceștia ar fi: Doinița Ciocan, Alexandru Crican Jantea, Eugen Sorin Boșneag, Cristiana Voineag, Daniel Tudose, Valentin Pătârlăgeanu, Cornelia Neacșu, Andrei Dan Vărzaru, Ionuț Răzvan Orzan, Mihai Adrian Goanță, Petru Gojan, Florin Dumitru, Silvia Bobi, Ștefan Adrian Tîmplaru, Andreea Mirela Marcu, Sorin Oancea.

* 3 consilieri municipali PNL

Dacă se iau în ordine cei înscriși pe liste, aceștia ar fi Cătălin Canciu, Nicoleta Ivașcu, Radu Ștefănuț. După rezultatul foarte prost obținut de cătălin canciu în cursa pentru primăria Brăilei, este putțin probabil ca acesta să fie validat de colegii săi liberali. Următorul pe lista candidaților PNL este avocatul Cristian Ioan.

* 3 consilieri municipali AUR

În funcție de ordinea pe listele de candidați, aceștia ar putea fi Florin Eugen Cârligea, Daniela Rădulescu și Gabriel Dumitru Dima.

* un consilier municipal SOS România – Ionel Alexandru.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns