MUSCELEANU, DESPRE CANDIDATURA COLEGULUI SAU OBREJA: EU VAD UN ALT TIP DE CANDIDAT, UNUL TANAR, CARE SA FACA CEVA PENTRU ORAS

Fostul presedinte PRU Braila, Gabriel Monu Musceleanu, sustine ca atat el, cat si ceilalti colegi care au trecut recent la ALDE, au migrat catre noul partid in numele unor idealuri care nu sunt dispusi sa le sacrifice si care nu mai puteau fi atinse in PRU.

Musceleanu a declarat pentru MD Press ca singurul loc unde s-au regasit el si cei care l-au urmat este ALDE, unde aceste idealuri sunt impartasite de noii colegi: “Eu am parasit PRU pentru ca liderul partidului, Bogdan Diaconu, a compromis ideea de nationalism si s-au facut abateri de la doctrina partidului si nu puteam sa raman acolo, pentru ca noi am venit pentru niste idealuri in PRU si consider ca sigurul loc unde se mai discuta despre nationalism este la ALDE.

Noi am venit in ALDE ca sa punem umarul, sa reusim sa ne atingem obiectivul la parlamentare, iar obiectivul este scoaterea unui deputat”.

L-am intrebat pe Musceleanu – care sustine ca lupta pentru niste idealuri in politica – daca un deputat ca Gheorghi Obreja (candidatul ALDE pe locul 1 la Camera Deputatilor) este idealul sau, iar acesta a dat din colt in colt: “Este hotararea organizatiei judetene ALDE, hotarare care s-a luat  inainte sa intru in ALDE… Dar sustinem candidatul, pentru ca este normal sa sustinem candidatul ALDE. Daca am fi fost in ALDE si nu anuntau candidatul, da; dar noi am intrat in ALDE cand candidatul era stabilit. Deci noi stiam ca va fi domnul Obreja… deci am venit in ALDE cand deja hotararea era deja luata”.

L-am intrebat inca o data pe Musceleanu daca Gheorghi Obreja, ca si potential deputat, corespunde idealurilor sale si ale colegilor veniti din PRU in numele unor valori si principii inalte.

“Eu vad un alt tip de candidat, un candidat tanar, un candidat care sa faca ceva pentru orasul care-l propulseaza, ca la urma urmei, fiecare deputat si senator care iese pe Braila ar trebui sa tina cont ca aici am avut multi teleportati care au iesit senatori si deputati si au dovedit in anii care au trecut ca au uitat de unde au plecat, nici macar nu si-au facut cabinetul parlamentar pentru audientele cu cetatenii care l-au votat. Eu asa vad, in primul rand vad ca un candidat sa fie din Braila, sa fie cu initiativa, sa aiba proiecte si sa tina cont de cei care il voteaza”, a admis Musceleanu.