Nazare a demisionat din functia de co-presedinte PNL Braila

P1080653

Deputatul Alexandru Nazare a demisionat astazi din functia de co-presedinte PNL Braila. Intr-un comunicat dat publicitatii, Nazare si-a explicat gestul prin aceea ca “nu poate gira din pozitia de co-presedinte al PNL Braila un traiect politic in care nu mai crede”. Mai exact, Nazare protesteaza, in acest fel, fata de decizia Biroului Permanent reunit al PNL Braila de a-i pastra  in functii pe liberalii care se afla, inca, la guvernarea locala, alaturi de PSD: “Mi-am depus astazi demisia din functia de co-presedinte al PNL Braila. Inca din octombrie 2012, cand mi-am asumat conducerea PDL Braila, intr-un moment foarte dificil pentru aceasta organizatie, am pledat pentru nevoia construirii unei opozitii puternice de dreapta la Braila, o opozitie care sa nu faca compromisuri cu PSD si care sa ofere o alternativa credibila si solida la administratia rosie a Brailei. Rezultatul a fost ca PDL a devenit in urma alegerilor europarlamentare al doilea partid de pe scena politica braileana.

Cred in continuare ca aceasta este calea de urmat si pentru noul Partid National Liberal, creat prin contopirea PDL si PNL Braila. Cred ca marele PNL, nou creat, are menirea sa devina primul partid din Romania si din Braila, pentru aceasta trebuind sa indeplineasca o serie de conditii asteptate de romani. Am explicat aceste lucruri in interiorul partidului, in sedinta Biroului reunit al PNL Braila din seara zilei de 12 decembrie, cand am oferit multiple argumente pentru care nu mai  trebuie sa toleram ambiguitati in legatura cu statutul nostru politic la nivel local, daca ne dorim cu adevarat victoria in alegerile ce vor urma in 2015 si 2016.

Majoritatea Biroului reunit a avut o alta parere. Respect opinia colegilor, nu doresc sa fac public continutul discutiilor, dar nici nu mai pot gira din calitatea de co-presedinte un traiect politic in care nu cred. Decizia mea de astazi nu inseamna si renuntarea la calitatea de membru si nici la calitatea de deputat. Va asigur ca voi lupta in continuare pentru sprijinirea primarilor PNL, cat si a proiectelor necesare pentru dezvoltarea judetului nostru”.

Cred cu tarie ca pentru o demisie onorabila niciodata nu este prea tarziu. Curajul atrage dupa sine respectul si increderea oamenilor. Cred in continuare ca PNL Braila are nevoie de clarificarea actiunilor sale politice si ca niciodata nu este prea tarziu ca membrii nostri care colaboreaza cu PSD in administratia locala sa aleaga calea onorabila a demisiilor atat timp cat s-a dovedit ca, in ciuda eforturilor,  nu reusim sa coagulam majoritati nici la CLM si nici in CJ.

Noul PNL nu poate deveni marele partid de dreapta si la Braila, daca nu intelege sa  respecte mesajul transmis de romani, prin alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al Romaniei”.