“Nazare are doua boli. Ar trebui sa se controleze”

radu silviu14

*este diagnosticul dat presedintelui PDL Braila, Alexandru Nazare, de (inca) al sau coleg de partid, Silviu Radu

 

Consilierul judetean (inca) PDL Silviu Radu are mari dubii asupra sanatatii presedintelui PDL Braila, Alexandru Nazare. In calitate de activist cu vechime de peste un deceniu in “campul muncii politice”, dar (probabil) si de fost sef al Statiei de Ambulanta Braila, Radu a sesizat unele semne de boala la Nazare, care l-au pus pe ganduri. Nu pentru ca Radu s-ar simti apropiat sufleteste (sau in oricare alt mod) de seful democrat-liberalilor locali – ba dimpotriva, avand in vedere cat s-a chinuit Nazare sa-l indeparteze din partid – , ci doar dintr-un reflex neconditionat, care i-a ramas de pe vremea cand lucra la Salvare si considera de datoria sa sa-i ajute pe cei suferinzi cu mainile, cu picioarele, cu inima, cu fierea sau cu capul.

Chiar daca este constient ca posibilitatile sale de diagnosticare sunt reduse, dat fiind ca nu are pregatire de specialitate (psihiatrica), Radu i-a sugerat astazi, la modul timid lui Nazare ( cu liderul PDL nu e bine sa te certi, fiindca face urat, te reclama, te da afara, face aluzii ca te-ai vandut unuia si altuia, nu te mai invita la sedinte si apoi te sanctioneaza ca n-ai venit la ele, etc) ca tendinta compulsiva catre cultul personalitatii poate fi un semn de mici probleme cu capul (organizatiei PDL Braila).

Daca in public, Nazare declara (modest) ca este „singura floare din PDL, cu care nu se poate face primavara” – mai asteptam vreo doua saptamani, sa vedem daca aprecierea lui Nazare are baze reale sau nu. Si drept sa spunem, la cat il vedem de iritabil cand apar unii care il contrazic – colegi de partid, ziaristi sau chiar conditiile meteo – tare ne e sa nu aiba un soc legat de impertinenta primaverii, care a venit, totusi, si sa reclame Vremea la Doamne-Doamne… Am aflat astazi, de la Silviu Radu, care a avut posibilitatea sa-l vada si sa-l auda pe Nazare si in particular, ca acesta a fost retinut in autoaprecierile  publice, fiindca in cercurile intime, de la partid, se comporta de parca s-ar crede insusi Oxigenul necesar vietii. Cum ar veni, el e Calea (catre inflorirea PDL), Adevarul (unic valabil in PDL, precum si in Cer, asa si pe Pamant) si (Oxigenul care face posibila) Viata in PDL si nu numai.

Cu alte cuvinte, Radu a sesizat la Nazare vagi, foarte vagi semne de cult al personalitatii. Si macar de-ar fi numai atat! Dar de ce sa povestim noi, cand poate sa ne spuna direct Silviu Radu ce parere (buna) i-a facut Alexandru Nazare…