Nazare: Guvernul Ponta a “parjolit” 3 miliarde de euro

P1080657

Deputatul PNL de Braila Alexandru Nazare il acuza de demagogie pe premierul Victor Ponta, cu referire la lansarea Programului Operational Infrastructura Mare.  Intr-un comunicat dat publicitatii, Nazare sustine ca acest program ascunde, de fapt, incompetenta guvernarii din ultimii 3 ani, in ceea ce priveste gestionarea proiectelor de infrastructura cu fonduri europene: ”Domnul Ponta este in situatia maratonistului care ajunge la sosire la doi ani dupa ce s-a terminat cursa, dar asteapta lauri. Este lamentabil cum a incercat sa ne convinga ca este o mare victorie a sa aprobarea Programului Operational Infrastructura Mare, desi termenul de incepere a proiectelor era 1 ianuarie 2014. Intarzierea finalizarii Master planului general de transport datorita hartilor electorale desenate de Ponta si prietenul sau Sova este principala cauza pentru care Romania nu a cheltuit din fondurile europene pentru infrastructura”.

Deputatul PNL mai afirma ca Ponta lasa prapad in urma sa dupa ce a parjolit 3 miliarde de euro din bugetul pe infrastructura 2014-2020, fiind personal responsabil pentru injumatatirea sumei disponibile pentru noi proiecte.

De asemenea, Alexandru Nazare acuza ignorarea, de catre guvernul Ponta, a blocajului in utilizarea fondurilor alocate perioadei 2007-2013, bani pe care Romania mai are doar 5 luni la dispozitie sa ii cheltuie: ”Deblocarea absorbtiei trebuie sa fie prioritatea premierului Ponta si nu blocarea anchetelor care au ca obiect utilizarea fondurilor europene. Vom pierde la sfarsitul acestui an peste 7 miliarde de euro, datorita guvernarii domnului Ponta. Cel mai clar exemplu este tot in domeniul infrastructurii de transport, unde dupa 3 ani de zile de guvernare, domnul Ponta nu are nicio autostrada inceputa si finalizata cap-coada, multumindu-se sa taie panglici la proiecte incepute de altii”.