Nazare nu are ca prioritate sa adune voturi pentru PDL

radu silviu10

*este parerea consilierului judetean Silviu Radu, despre presedintele organizatiei PDL Braila, Alexandru Nazare

 

Consilierul judetean democrat-liberal Radu Silviu, propus pentru suspendare din partid, considera ca actualul presedinte al organizatiei judetene PDL, Alexandru Nazare, nu reprezinta interesele filialei, ci chiar dimpotriva. Radu apreciaza ca Nazare se face vinovat de subminarea intereselor organizatiei, prin faptul ca prin modul in care o conduce, a injumatatit grupul consilierilor PDL si a indepartat unii primari care au adus voturi pretioase la alegerile locale.   Mai mult, in opinia consilierului, faptul ca liderul democrat-liberal vorbeste despre colegii sai ca despre niste tradatori, pe care trebuie sa ii oblige el sa voteze intr-un anumit fel, in Consiliul Judetean si in cel Local Municipal, nu ajuta la intarirea spiritului de echipa. Acestea, spune Silviu Radu, sunt cateva dintre motivele care l-au determinat sa ceara public demisia presedintelui PDL Braila Alexandru Nazare: “Am cerut demisia lui Nazare si am evidentiat simplu faptul ca in an electoral, conform strategiei de partid, toate fortele se tin adunate, pentru a strange voturi. El a incalcat linia partidului, pentru ca de la centru s-a spus, clar, ca in acest an trebuie sa facem tot ce putem sa tinem aproape membrii de partid si sa adunam voturi. Daca la momentul in care ni s-a prezentat aceasta strategie, deputatul Nazare a considerat ca poate sa dea afara alesi locali si in plus, a si declarat ca nu-i trebuie alesi locali, in cazul acesta, tu, ca si presedinte de organizatie, cu siguranta nu mai ai printre prioritatile tale sa aduni voturi pentru PDL.

Din cate stiu eu, Daniel Mitrofan nu si-a dat demisia din partid, el e membru PDL si am inteles ca a explicat ca nu recunoaste aceasta conducere, asta a fost motivatia lui publica, cand a renuntat la calitatea de consilier; primarul de Galbenu, dar si primarul de Viziru sunt si ei membri PDL in continuare. In tot ce inseamna documentele de partid, nu apare nicaieri ca acesti primari nu mai sunt  membri PDL. Nu si-au depus demisiile si nu au fost exclusi. Daca acesti oameni sunt membri PDL, cum pot fie eu acuzat ca ajut un membru PDL?!”.

Intrebat daca oamenii care s-au indepartat, oficial sau neoficial, de PDL, au facut-o pentru ca nu s-au inteles cu presedintele Alexandru Nazare, sau din motive care nu aveau legatura cu el personal, Radu a raspuns: “Cand  cineva isi asuma conducerea filialei ca si lider politic, el trebuie sa faca tot ce ii sta in putinta ca fiecare membru sa ramana in partid si sa lucreze cot la cot cu el – cu bune si cu rele, fiindca fiecare membru de partid are problemele lui. Mergand pe faptul ca <<daca nu imi place de tine, nu ai ce cauta aici, nu te vreau>>, nu ajungi departe, nu asa se face o echipa. La momentul asta, primarul PDL de Galbenu, trecand peste teoria conspiratiei, ca nu stiu la cine este, a zis ca l-a indepartat ca n-a adus voturi la alegerile parlamentare. Dar ce zice despre voturile pe care le-a adus primarul la alegerile locale, pentru ca acele vouri au facut PDL-ul sa aiba consilieri, consilieri pe care domnul Nazare vrea sa ii foloseasca in interesul PDL, spune el, adica sa votam cum ne spune partidul. Sa nu uite insa ca acei consilieri sunt dati si de primarul PDL din Galbenu si de primarul de Viziru, de primarii care au muncit si le-au spus celor din sat, de acolo: << votati cu PDL, cum va rog eu, ca o sa va fie mai bine!>>. Cum le va fi mai bine, cum isi ajuta propriii primari, sau cum sa te duci acum sa-i rogi sa aduca voturi pentu PDL, cand tu nici macar nu vrei sa vorbesti cu ei si-i acuzi de tradare? Oamenii aia n-au facut nimic!

Pai daca nu-ti trebuie niciun ales local, exclude-i pe toti!

Ne aducem aminte cum si-a asumat Nazare presedintia organizatiei: a spus ca <<vrea si poate>>. Si a fost pus aici; pus, deci nu altfel… pus, pentru ca <<vrea si poate>>. Cand vrei si poti, tii toate fortele langa tine”.