Nazare, pentru mine, nu poate fi un lider pe care sa-l pot urma in actiuni

 

NAZARE

* este declaratia consilierului judetean PDL Silviu Radu, recent suspendat din PDL, cu referire la presedintele democrat-liberal local, Alexandru Nazare

 

Consilierul judetean Radu Silviu, a carei suspendare a  fost votata aseara de Biroul Permanent Judetean PDL Braila, acuza conducerea PDL Braila, in speta, pe presedintele Alexandru Nazare, ca “nu are respect pentru statut si nici nu isi asuma responsabilitatea, preferand sa recurga la mici <<aranjamente>> impotriva membrilor incomozi”. Intr-un comunicat dat publicitatii ulterior suspendarii sale, Radu ii mai reproseaza lui Nazare ca socializeaza cu persoane care ii ataca propriii colegi de partid si ii cere acestuia sa-si revizuiasca atitudinea fata de membrii PDL Braila.

“Sunt acuzat permanent de actiuni care au destabilizat sau destabilizeaza PDL Braila si sunt necesare cateva lamuriri, mai ales in contextul votului pro suspendare din partid pentru 3 luni dat de BPJ PDL Braila.

Conducerea organizatiei nu are respect pentru statut si nici nu isi asuma responsabilitatea, preferand <<mici aranjamente>> impotriva membrilor incomozi. La acest moment PDL Braila are o conducere care, prin girul presedintelui de organizatie, incalca in mod repetat cu buna stiinta statutul si regulamentul partidului. Ca sa nu credeti ca vorbesc  nefondat, am sa va dau cateva exemple argumentate cu articole din statutul si regulamentul PDL:

Au fost candidati care nu indeplineau criteriile de candidatura regasite in regulament si pentru cei care nu indeplinesc criteriile trebuia o derogare data de BPN; nu s-a facut acest lucru. Apoi, din ce a declarat presedintele Vasile Blaga dupa ce a castigat presedintia partidului: <<Cu tot riscul, nu mai pot fi de acord ca in partid sa intre si sa mai si critice, oameni care au facut campanie fatisa impotriva noastra la alegerile anterioare>> – avem oameni in partid care la alegerile parlamentare si la campania de suspendare a presedintelui au facut campanie impotriva PDL –  pentru aceste candidaturi, BPN nu a dat derogare.

Vorbind despre activitatea mea de membru de partid in ultimele 5 luni, nu am fost informat in aceasta perioada de nicio activitate sau actiune sau consultare care ma privea din calitatea mea de consilier judetean, ba chiar nici anunturile de sedinta de Consiliul Judetean partidul nu le mai face catre mine de aproape 5 luni de zile si aici conform statutului aveau obligatia sa faca asta.

De cateva luni bune, eu si alti membri de partid suntem atacati public si ni se aduc acuzatii injuste, iar conducerea partidului nu ia nicio masura pentru a ne apara. Si nu doar ca nu suntem aparati si sprijiniti, ci mai mult decat atat, domnul presedinte Nazare se afiseaza cu acele persoane si le foloseste in a-si ataca propriii membri de partid.

Un presedinte care nu respecta statutul si regulamentul partidului si face asta cu buna stiinta, pentru mine, nu poate fi un lider pe care sa-l pot urma in actiuni. Cer public, domnule presedinte, sa va reanalizati atitudinea si sa respectati statutul partidului si va mai cer sa va delimitati public de orice actiune a altor oameni politici din afara partidului, care ataca constant membrii dvs de partid, aveti aceasta obligatie sa faceti asta conform statutului si regulamentului PDL. Atata timp cat dvs ca presedinte incalcati statutul si regulamentul PDL, eu nu va pot considera deciziile dvs si ale conducerii partidului de la nivel judetean ca fiind decizii luate statutar, ce trebuie respectate. Respectati prevederile Statutului si Regulamentului PDL, delimitati-va public de toate persoanele cu care va afisati din exteriorul partidului, care ataca permanent propriii membrii de partid si cu siguranta vom avea o colaborare buna in spiritul statutului si regulamentului PDL.

Va asigur ca exemplele de incalcari ale statutului si regulamentului PDL de catre domnul presedinte Nazare pot continua, dar ma rezum doar la acestea in speranta ca domnul Nazare isi va reanaliza greselile si va proceda ca atare”- se arata in comunicatul dat publicitatii.