Nazare: Ponta si Sova ii mint pe braileni, cu autostrada Buzau-Braila-Galati

1nazare

Deputatul PDL Alexandru Nazare apreciaza ca declaratiile privind construirea autostrazii Buzau-Braila-Galati si a podului peste Dunare, anuntata recent de liderii PSD, sunt doar minciuni electorale, cu care este amagit electoratul, in prag de alegeri europarlamentare.

Mai mult, Nazare a declarat astazi ca Romania este in pericol sa piarda aproximativ 1 miliard de euro din fondurile europene pentru infrastructura de transport aferente programarii 2007-2013 a UE, ca urmare a incompetentei guvernelor Ponta. El le-a cerut premierului Victor Ponta si ministrului Dan Sova sa prezinte de urgenta Masterplanul de Transport al Romaniei, inainte de a „intoxica opinia publica cu tot felul de planuri fantasmagorice de autostrazi”, asa cum este autostrada Buzau-Braila-Galati.

„Saptamana aceasta, grupul PDL din Camera Deputatilor l-a chemat pe premierul Ponta in Parlament, pentru a doua oara in ultimele 6 luni, pentru a da explicatii privind balbaielile in pregatirea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014-2020. Ca si la dezbaterea din octombrie anul trecut, si la aceasta, premierul a evitat raspunsuri concrete la nenumaratele noastre intrebari.

E o bataie de joc sa prezinti acele proiecte fantasmagorice, fara nicio acoperire financiara in spate. Daca facem cateva calcule elementare, vedem ca prezentarea de ieri nu este altceva decat o insiruire de minciuni electorale. Brailenii si galatenii sunt amagiti ca vor avea autostrada Buzau-Braila-Galati si podul peste Dunare din fonduri prin Facilitatea Conectarea Europei, in conditiile in care in regulamentul Comisiei Europene, adoptat in decembrie aceste rute nu apar, prioritate pentru acesti bani fiind acordata proiectelor feroviare si navale”, arata Alexandru Nazare.