Nazare, poti sa fii barbat? Cotcodac-cotcodac!

 

1383516_621761357876083_619235877_n

 

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, ii calca din ce in ce mai mult pe urme fostului lider PDL Braila, Constantin Dumitriu, zis Mauru – si porecla i-a fost data inainte de a baga in bezna organizatia democrat-liberala locala. Si daca ii calca pe urme, este evident ca va ajunge tot acolo unde a ajuns si Dumitriu, adica plecat cu coada intre picioare din Braila, trimis inapoi, acolo unde isi ducea traiul si-si manca malaiul inainte ca sefii nationali ai PDL sa-l “parasuteze” aici, ca sa conduca o filiala cu care nu avea nici in clin, nici in maneca, inainte sa aiba nevoie de un “refugiu” politic. Fiindca, se stie, “greii” din Bucuresti isi gasesc loc pe listele din capitala, iar ceilalti, sa le zicem “usorii” din Bucuresti, sunt plasati pe unde se nimereste, ca sa umple “gaurile” listelor din teritoriu.

Gurile rele spun ca Alexandru Nazare este obisnuit cu femei care il sustin si-l promoveaza profesional si politic, insa noi nu dam atentie la asemenea barfe. Si-apoi, daca e valoros, sa fie promovat, frate, fiindca oricum, se spune ca in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica! Bine, nu e neaparat cazul lui, fiindca “succesul” sau parlamentar a fost de mana a doua – adica din pozitia a doua, ca numar de voturi; dar ma rog, unde-a mers unul ( din colegiu), merge si al doilea, treaca de la noi, brailenii! Problema e ca Nazare a fost socat sa descopere pe-aici  femei care nu-l promoveaza (in presa) neconditionat, orice-ar spune si orice-ar face. Adica unele care nu merg pe principiul “cele bune sa se-adune, cele rele sa se spele si ne facem ca n-am dat ochi cu ele”. Nu ca nu am fi de acord ca cele bune sa se-adune, dar noi nu i-am vazut inca partile bune (prespunand ca le are), iar pe cele rele nu reuseste sa le spele…

Dupa cum am mai povestit in cateva randuri, Nazare recurge la aceleasi metode penibile ca si Mauru, cand e vorba de a incerca sa tina la distanta ziaristii care ii pun intrebari ce-l deranjeaza: nu-i anunta de organizarea conferintelor de presa. Desi e la mintea cocosului ca daca ii anunti pe unii dintre ziaristi, oricum vor afla si ceilalti si daca acestia chiar vor sa vina, vor veni si neinvitati oficial. Dar stiti cum e, trebuie sa fii macar cocos, ca sa rationezi “la mintea cocosului”. Daca n-ai chestia aia a cocosului (creasta, adica), n-ai cum…

Daca ii spui ca nu ai fost invitat si-i ceri sa renunte la astfel de metode de lucru cu presa, Nazare face ochii mari, ca si cum bietul de el nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Desi duhneste de la o posta…

Scenele sunt de un prost gust atat de desavarsit, incat, scarbita, o ziarista i-a recomandat recent sa se duca sa studieze la IATC (Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica), ca sa invete sa mimeze cu mai mult talent, fiindca acum, nu face fata nici pentru figuratie la un rol din spate si din fuga…

Culmea este ca atunci cand este vorba de traditionalele sale comunicate de presa (acesta pare singurul sau punct “tare” – si din nefericire, o spunem in sens cantitativ, nu in cel calitativ; ori e lucru stiut ca ce e mult, strica…), pe-acestea le trimite fara exceptie la toti ziaristii, chiar si la cei pe care nu suporta sa-i vada la ochi; cand e vorba insa de conferintele de presa, adresele de mail ale unora dintre ei le rataceste…  De fiecare data.

Vorbim despre Nazare, care se da varful de lance al Opozitiei brailene – de fapt, are impresia ca este singurul care face opozitie din Braila, fiindca pe propriii sai colegi ii acuza ca ar pactiza cu USL-ul, daca nu i-ar obliga el sa voteze intr-un anume mod. Vorbim despre Marele Sef de osti democrat-liberale, care vrea sa se bata pana la unu ( ca la doua are tren spre Bucuresti ) cu USL-ul local si sa-si conduca oamenii in victorii marete pe campul electoral. Ei, Bravul Erou PDL-ist, cel care se lupta cu pieptul gol, singur ( ca o floare cu care nu se face primvara) in fata hoardelor pagane ale USL-ului, nu are curaj sa dea fata cu niste simpli ziaristi. Si nu doar atat. Nu are c… (curaj, ca la asta ne referim) nici macar sa-si asume decizia de a nu-i invita pe unii dintre ziaristi la conferintele de presa, asa ca se ascunde in spatele celui care se ocupa de relatia cu presa.

Nu ti-e jena, Nazare, sa te folosesti de altul drept scut? Bravule, Curajosule, Luptatorule, nu ti-e rusine sa arati ca ti-e frica de niste simpli ziaristi? Halal comandant de armata PDL-ista! Floricica Nazarica, Muguras pe imas, cat de fricos poti sa fii?

Mai nou, Mugurasul sensibil din varful PDL Braila recurge la o noua metoda penibila marca Mauru: trimite adrese de mail in care, in numele actualizarii bazei de date, le cere ziaristilor acreditari pentru PDL, anuntand ca in baza acestora se va lucra cu presa in continuare. Evident, la unii dintre ziaristi nu le trimite aceste solicitari, pentru ca, mai apoi, probabil, sa ajunga sa nu ne mai primeasca la conferintele de presa, pe motiv ca nu am adus acreditari…

Daca nu ar fi ras, ar fi de plans. Pentru el. Un ditamai deputatul, un june care, probabil, vrea sa faca o cariera in politica, dar care nu se simte in stare sa faca fata unor intrebari care-l deranjeaza, asa ca prefera sa faca spate si incearca, prin mijloace cu adevarat infantile, sa tina departe de propria persoana ziaristii incomozi.

Nazare face invitatii la conferinte de presa dupa criterii personale, asa cum i se nazare, fiindca n-are suficient sange in instalatie ca sa dea ochi – si sa le dea si raspunsuri – cu ziaristii care nu fac altceva decat sa-i puna intrebari.

Mugurasule, nu e vina ziaristilor ca nu esti capabil sa dai raspunsuri care sa te avantajeze! Nu esti foarte destept, doar pentru ca “te-ai prins” ca ziaristii  te vor intreba despre consilierii care si-au dat demisia din partid, atunci cand exista consilieri care si-au dat demisia din partid! Si nu este dovada clara ca un ziarist ti-e ostil, doar fiindca el te intreba despre acest gen de lucruri, daca ele chiar se intampla in organizatia pe care o conduci!

Liderul PDL Braila pare sa nu intelega ca inainte sa fii barbat politic, trebuie sa fii barbat – si ca daca nu esti capabil nici macar sa faci fata unor ziaristi, inseamna ca la capitolul asta (politic), esti cam fleoscait.

Nazare, poti sa fii barbat? Cotcodac-cotcodac!